U bent hier

Hoe herken ik een handicap: 6 december in Molenbeek

Hoe een handicap herkennen en extra handvaten rond dit thema op 6 december in Molenbeek.

Personen met een beperking zijn burgers die op voet van gelijkwaardigheid moeten behandeld worden.” Zo staat het in het VN-verdrag over de rechten van personen met een handicap. Zij moeten optimale kansen krijgen om deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Dat houdt in dat mensen met een beperking, net als iedere burger, ook een beroep moeten kunnen doen op alle vormen van hulpverlening in de samenleving.

Veel hulpverleners geven aan dat het soms lang duurt voor ze bij iemand een beperking opmerken. Na een aantal contacten stellen ze vast dat de persoon die ze willen helpen vaak anders reageert of niet naar hen lijkt te luisteren. Hoe komt dat? Omdat veel mensen met een verstandelijke beperking, autisme of een niet-aangeboren hersenletsel geleerd hebben dat te camoufleren of te compenseren. Zij beschouwen zichzelf niet als iemand met een handicap en willen ook niet in dat hokje worden gestoken.

Maar hoe herken je deze personen dan? En hoe kan je op een constructieve manier een gesprek met hen aangaan over het thema handicap en beperking? Als je een antwoord wilt op deze vragen en extra handvaten rond dit thema wil krijgen, kom dan zeker op 6 december om 14:00 naar Molenbeek waar het Kenniscentrum WWZ samen met het Brussels Overleg Thuiszorg een infonamiddag / zorgknooppuntoverleg organiseert over het thema “hoe herken ik een handicap”.

De namiddag zal begeleid worden door Charlotte Berteele (Dienst Ondersteuningsplan Vlaams-Brabant en Brussel) en Janne Deblieck (Begeleid Wonen Brussel).

Interesse? Schrijf u dan (hier) in. Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht.

Datum 
donderdag, 6 december, 2018 - 14:00
Prijs 
gratis