U bent hier

Neem deel aan Week van de Brusselse thuislozenzorg

Partnergeweld en intrafamiliaal geweld is het thema van de Week van de Thuislozenzorg

Sinds 2000 organiseren de AMA, het Kenniscentrum WWZ, de BICO Federatie en het CMDC samen de “Week van de Brusselse Thuislozenzorg”. Dit jaar is het de 16de editie en belichten we in het bijzonder de ontmoeting tussen actoren die werken rond het thema partner- en intra-familiaal geweld.


Van 6 tot 10 november, nodigen we jullie uit om de werking van meer dan twintig verschillende diensten die actief zijn in Brussel te bezoeken.
Tijdens deze bezoeken zullen de teams van de diensten jullie ontvangen op hun werkplek en zullen ze hun missie, projecten, werkwijzen en methodieken presenteren. Gedurende ongeveer een uur en half krijgen jullie de ruimte om van gedachten te wisselen met het ontvangende team en een bezoek te brengen aan hun dienst.

Aan de Week van de Brusselse Thuislozenzorg nemen zowel Nederlandstalige als Franstalige diensten deel. Iedereen kan zich dus uitdrukken in het Nederlands of het Frans.

We organiseren dit jaar eveneens een studiedag, op dinsdag 7 november, over het thema: partner - en intra-familiaal geweld : uitwisseling van praktijken.

De studiedag bestaat uit twee delen: in de voormiddag worden er presentaties geven rond bestaande praktijken en is er ruimte voor uitwisseling.

Na de lunch, in de namiddag volgt er dan een theaterstuk « Clothilde du Nord » geregistreerd door het Théâtre Brocolis.


ONTDEK HET PROGRAMMA VAN DEZE 16de EDITIE EN SCHRIJF JE RECHTSTREEKS ONLINE IN VOOR ZOWEL DE BEZOEKEN ALS DE STUDIEDAG: http://www.bwr.be/weekthuislozenzorg

Inschrijving ten laatste op 31 oktober 2017.
Voor praktische vragen of voor meer informatie, aarzel niet om ons te contacteren.
02.513.62.25 – ama@ama.be

OPENDEURMOMENTEN : 6/11 TOT 10/11/2017

STUDIEDAG : 7/11/2017

Datum 
zondag, 5 november, 2017 - 09:00 tot vrijdag, 10 november, 2017 - 17:00
Lees ook 

Thuislozen hebben nood aan een dak boven hun hoofd, maar ook hulpverlening in de geestelijke gezondheidszorg, personen met een handicap, OCMW’s

Welzijn

Volgens het Brusselse Armoederapport 2016 leeft een kwart tot een derde van de bevolking er onder de armoede-risicogrens

Welzijn