U bent hier

Vorming en begeleiding

Met vrijwilligers werken is een vak apart. Daar willen wij je graag bij helpen. Vrijwilligers zetten zich graag in, maar worden ook graag gewaardeerd. We kunnen tips geven om vrijwilligers te zoeken. Om te leren hoe je er best mee omgaat, ook als het eens moeilijk gaat. Hoe je dat best aanpakt op lange termijn. Enzovoort. Kies de formule die bij je past.

Speeddate

Wil je een korte maar stevige introductie in de wetgeving, het gebruik van de vacaturebank, de gratis verzekering, de vergoedingen en veel meer? Wij komen graag op bezoek voor een gratis Speeddate.

Contacteer ons

 

Coachen

Wil je eens grondig stilstaan bij je vrijwilligerswerking en daarover van gedachten wisselen? We bekijken samen je huidige situatie en geven enkele tips. Zo’n gesprek is voor herhaling vatbaar, waarbij we altijd vertrekken van jouw vragen en noden.

Contacteer ons

 

Vorming

‘Werving van vrijwilligers’. ‘Hoe omgaan met kwetsbare vrijwilligers’. ‘Motivatie en waardering’. Onze vormingen zijn altijd concreet, gericht op de praktijk en helemaal Brussels. We werken altijd in kleine groep, met begeleiders die expert zijn in hun vak.

 

 

 

 

 

 

Schrijf hier in op jouw vorming naar keuzeSuperdivers vrijwilligerswerk – is dat zo anders?

Diversiteit met vrijwilligers, is dat anders werken? In hoeverre ben je al goed bezig? Waar kan je nog aan werken? Waar moet je rekening mee houden als er vrijwilligers beginnen die anderstalig zijn of een migratieachtergrond hebben?

Deze vorming past de resultaten van het project ‘Cultuurgevoelig Vrijwilligerswerk’ toe op de praktijk van jouw organisatie.

 

Adres: 
Lakensestraat 76, 1000 Brussel
dinsdag, 9 mei, 2017 -
09:30 tot 12:30
Prijs: 
20 euro leden | 40 euro niet-leden
Begeleider: 
Steunpunt Vrijwilligerswerk Brussel

De vrijwilligerswet en de gratis verzekering

Maak kennis met de vrijwilligerswet. Of fris je kennis nog eens op. Wie mag als vrijwilliger aan de slag? Kunnen mensen in asielprocedure of mensen zonder wettig verblijf ook vrijwilligerswerk doen? Is de informatieplicht voor de vrijwilligers zoiets als een contract? Waarmee moet je rekening houden als je maar af en toe eens een vrijwilliger wil inzetten?

We staan stil bij de rechten en plichten van de vrijwilliger, bij de verzekeringsplicht en bij de gratis verzekering. Zeker feitelijke verenigingen hebben daar baat bij!

Deze infosessie is zowel voor personeelsleden van organisaties als voor vrijwilligers en leden van verenigingen.

 

Adres: 
Lakensestraat 76, 1000 Brussel
donderdag, 20 april, 2017 -
13:30 tot 16:30
Prijs: 
20 euro leden | 40 euro niet-leden
Begeleider: 
Steunpunt Vrijwilligerswerk Brussel

Talenten zoeken en erkennen bij jouw vrijwilligers

Maak kennis met onze talentenscan. Aan de hand van uitspraken, kleuren en keuzemogelijkheden zet de scan je aan om samen te praten over elkaars talenten. Ben je nauwkeurig? Creatief? Neem je spontaan leiding? Kan je goed luisteren? Ben je liever lui dan moe of andersom? Met de talentenscan ga je samen op zoek naar ieders kwaliteiten.
 
De scan is een handig hulpmiddel om taken te introduceren bij nieuwe vrijwilligers, of om ervaren vrijwilligers te oriënteren naar iets nieuw of naar andere taken. De talentenscan is sowieso leuk om er als groep mee aan de slag te gaan. In deze workshop leer je ermee werken.

 

Adres: 
Lakensestraat 76, 1000 Brussel
donderdag, 20 april, 2017 -
09:30 tot 12:30
Prijs: 
20 euro leden | 40 euro niet-leden
Begeleider: 
Steunpunt Vrijwilligerswerk Brussel