U bent hier

Vorming najaar 2017

Donderdag 19 oktober 2017

superdivers vrijwilligerswerk – is dat zo anders?

Wij willen meer diversiteit maar... hoe beginnen we daaraan?
Onze diverse groep van vrijwilligers maakt samenwerking niet gemakkelijk. 
Hoe gaan andere organisaties daarmee om?

 

Vorming

Tijdens deze vorming bekijken we good practices en successful failures van verschillende Brusselse organisaties. Je hoort verhalen uit verschillende sectoren en krijgt voorbeelden van tools waar de organisaties echt iets aan hadden. Tijdens de sessie leer je enkele van deze tools concreet toepassen. Afhankelijk van je noden krijg je gerichte informatie over organisaties die je na deze vorming verder kunnen begeleiden.

 

Inspirerend verhaal

Metusera Nsengiyumva (Agentschap integratie en inburgering in Brussel), deelt zijn persoonlijke ervaring en ligt toe hoe de tool 'NOK' (Niet Onderhandelbaar Kader: Grenzen bepalen en aangeven) in praktijk toegepast kan worden.

 

Expertise

Tussen september 2016 en maart 2017 bracht het Steunpunt Vrijwilligerswerk Brussel elf organisaties samen  in een lerend netwerk. Elke maand kwamen we samen om over het thema ‘omgaan met (intercultureel) verschil in het vrijwilligerswerk’ uit te wisselen, te leren en experimenteren. Het lerend netwerk werd een laboratorium met zoveel in- en output die we niet zomaar willen laten verstoffen maar graag zo breed mogelijk delen.

 

Meer info over de Inspirerende verhalen & concrete tools

PRAKTIJKVERHALEN

Laat je prikkelen door wat wij leerden en beleefden. Laat je inspireren door onze praktijkverhalen.

TOOLBOX

Duik in onze toolbox om zelf aan de slag te gaan.

 

Voor wie?

Een vorming voor iedereen die aan de slag wil gaan met een divers vrijwilligersteam en hun vrijwilligerswerking willen afstemmen op de culturele diversiteit en gevarieerde bevolking van Brussel.

 

Praktisch

Donderdag 19 oktober 2017 | 09:30 tot 12:30 | Lakensestraat 76 - 1000 Brussel

 

Prijs

€30 niet-leden | €15 leden