U bent hier

Ga eens bij een ander kijken

Kijkstages om kennis te maken met het werk van een ander

Wat is het?

Wil je graag eens weten hoe het er op een ander aan toegaat? Of je kent iemand al jaren via telefoon of e-mailconversaties, maar je zou graag eens weten wat hij of zij precies doet. Dan kan je er eens gaan kijken.

Het biedt de mogelijkheid voor medewerkers om een kijkje te nemen binnen een andere organisatie, om daarna nog gerichter en beter samen te werken.  Je weet beter dan voorheen hoe het er op de andere dienst aan toe gaat. Door zelf lijfelijk aanwezig te zijn op een andere werkplaats krijg je een meer beklijvende interactie met de collega's van een andere dienst of sector.

Bovendien stap jij met jouw kennis en ervaringen deze nieuwe omgeving binnen en ook dat levert van jouw kant een inbreng op waardoor de ontvangende organisatie eveneens kan leren.

Na afloop neem je al deze nieuwe kennis, inzichten en vaardigheden terug mee naar je oorspronkelijke werkomgeving en zorg je ervoor dat jouw werking hierin kan delen waardoor het leereffect maximaal wordt verspreid.

Praktisch

Wil je eens op een ander gaan kijken, bekijk hieronder dan het aanbod van vacatures om te kijken waar je op bezoek kan gaan. Wil je graag je werking aan iemand toelichten, kijk dan wie er graag meer over jullie werking te weten wil komen.

Heb je een match gevonden, stuur dan een mailtje met deze match naar bijeenander@kenniscentrumwwz.be en we brengen jullie in contact met elkaar.

Wil je zelf een vacature of een sollicitatie plaatsen, laat het ons dan weten via bijeenander@kenniscentrumwwz.be.

Het aanbod van vacatures

- Ik ben Pieter Lanckman en je bent welkom bij CAW Halle Vilvoorde .

- Ik ben Arezoe Asgharnia en je bent welkom bij De Werklijn .

- Ik ben Huis in de rij en je bent welkom bij de leefgroep MFC Levensliust Molenbeek.

Het aanbod van sollicitaties

- Ik ben Huis in de rij van MFC Levenslust Molenbeek. Mag ik eens bij JAK / LAW komen kijiken?