U bent hier

Vrijwilligerswerk tijdens de zomer

Zomerlijst vrijwilligerswerk 2018

Doe iets tijdens je zomervakantie dat je nooit meer vergeet! Boost je CV, maak nieuwe vrienden, verbeter je talenkennis, maak iemand anders gelukkig! 

 


Bar Eliza

Juli, augustus | Plaats: Elisabethpark in Koekelberg

Tijdens de zomermaanden gaat Bar Eliza opnieuw open, vlak na het Plazey festival, in het Elisabethpark in Koekelberg. Een plek in het park voor de buurt, een ontmoetingsplek waar je een glas kan drinken of iets kan eten, sport en spelmateriaal uitlenen, een kaartje leggen met de buren, je eigen pizza bakken of van een concert genieten.

Op donderdag avond en zondag middag wordt dit alles draaiende gehouden door vrijwilligers. Bakkers om de pizza oven warm te houden en heerlijke pizza’s te bakken, tappers om de buurt te voorzien van een frisse pint, verantwoordelijke van de uitleen van sport- en spelmateriaal en zoveel meer.  Wil jij de zomer als vrijwilliger in het park doorbrengen?

Contact: Grietkin De Mulder, 02 422 00 15, grietkin.demulder@dezeyp.be

Meer info: www.bareliza.be | www.facebook.com/bareliza/


Kind en Preventie ::: meehelpen op het cosultatiebureau

juli, augustus, september | Plaats: Brussel-centrum, Schaarbeek, Elsene, Evere

Ben jij een sociaal persoon die kan zorgen voor een warm onthaal en luistert oor voor ouders? Bij de consultatiebureaus weeg je en meet je de kinderen zorg je voor een goede hygiëne en netheid en kan je ook meewerken aan vernieuwende activiteiten (leeshoekje, taalstimulering, fotoboek maken…) De consultatie duurt 3u30 en gaat door ’s ochtends, namdidag of ’s avonds. De planning wordt voor de vrijwilliger gemaakt tijdens een kennismakinggesprek met de vrijwilligersverantwoordelijke.

Contact: Khadija Ait Saäoud | Tel. 02/229.50.17 | khadija.ait.saaoud@kindenpreventie.be

Meer info: www.kindenpreventie.be


Bizon vzw ::: jongerenvakanties

juli, augustus | Plaats: Vlaanderen, Wallonië of zelfs het buitenland

BIZON vzw zoekt naar monitoren of praktische ondersteuning (keuken, materiaal,…) voor de kampen voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren, in de schoolvakanties.

Contact: 09 236 30 09 | info@bizonvzw

Meer info: www.bizonvzw.be


Top Vakantie vzw ::: jongerenvakanties

juli, augustus | Plaats: Sint-Pieters-Woluwe

Heb je zin om samen met een team jonge mensen leuke activiteiten voor te bereiden en te begeleiden? Tijdens alle vakantieperiodes zoekt Topvakanties vzw animators voor hun speelplein. 

Contact: info@topvakantie.be | 02 648 98 23 

Meer info:  www.topvakantie.be | www.topvorm.net


Kazou SMB vzw ::: Kookploeg op een jongerenvakantie

Juli, augustus | Plaats: Vlaanderen, Wallonië

Kazou Sint-Michielsbond organiseert tijdens de zomermaanden vakanties voor kinderen van 7 tot 18 jaar in binnen- en buitenland. Om de hongerige maagjes van heel wat kinderen te vullen, zijn ze op zoek naar kooktalenten of mensen die gewoon graag koken, ook voor grote groep. Ze zoeken koks voor een 14-tal periodes verspreid over de maanden juli en augustus.

Contact: Jeugddienst Kazou Sint-Michielsbond | kazou.smb@cm.be | T. 022408509

Meer info:  www.kazou.be


Zonnelied vzw ::: buurtfeest

9 september | Plaats: 1760 Strijtem, Kristus Koninglaan (ter hoogte van Het Koetshuis)

Zonnelied vzw organiseert op zondag 9 september 2018 hun jaarlijkse 'Zonnefoor'. Dit is een buurtevenement met tal van activiteiten voor bewoners, personeel, vrienden, familie en de hele buurt!  Als vrijwilliger kan je veel voor hen betekenen door een handje te helpen bij praktische taken zoals hulp achter de toog, in de bediening. Maar ook mensen die de begeleiding kunnen doen van de kindjes op het springkasteel, bij de volksspelen, grime ... Verder kunnen ze mensen gebruiken die de bewoners van Zonnelied vzw begeleiden naar en tijdens het evenement. Je helpt bewoners in de rolstoel bij hun verplaatsingen, je voorziet hen van iets lekkers om te eten en te drinken, ...

Contact: Marika Stevens | 053/64.64.30 | marika.stevens@zonnelied.be

Meer info: volgt later


Think-Pink

30 september 2018 | plaats: Ter Kamerenbos, Brussel

Think-Pink is op zoek naar gemotiveerde en enthousiaste vrijwilligers die hen willen helpen bij de opbouw/afbraak en organisatie van het grootste sportieve evenement in België in de strijd tegen borstkanker: de Race for the Cure Brussels. Kom jij ook graag helpen als vrijwilliger op zaterdag 29 september en/of zondag 30 september ? Je kunt helpen bij de bar, shop, opbouw, afbraak, lotgenotentent, inschrijvingen enzovoort. Ze gaan op zoek naar de taak die jou op het lijf geschreven staat!

Contact: Heidi Vansevenant | 0475 40 66  | brussels@raceforthecure.be

Meer info:  www.think-pink.be/nl/


Stuur je oproep voor vrijwilligers naar ons

Organiseer jij deze zomer een activiteit zoals een vakantie, festival, kamp, pop-up of dergelijke? Zoek je hiervoor vrijwilligers die willen een handje toesteken?  
Wij kunnen jou helpen en je oproep voor vrijwilligers promoten op onze zomerlijst
(zomerperiode = juni, juli, augustus, september)

Stuur je oproep

 

 

Lees ook 

Vind leuke en interessante vacatures bij honderden vrijwilligersorganisaties in Brussel

Overzicht

Wij helpen je persoonlijk in je zoektocht naar het ideale vrijwilligerswerk

Vrijwilligers