U bent hier

Intersectoraal netwerkmoment voor Brusselse hulpverleners: 'ONTMOETING CENTRAAL'

Intersectoraal netwerkmoment voor Brusselse hulpverleners 20/10/2020 van 9u tot 13u

ONTMOETING CENTRAAL

Februari 2020: Brusselse hulpverleners kleuren buiten de lijntjes op de intersectorale netwerkdag op het Kabinet van Minister Elke Van den Brandt. Nooit gedacht dat de nood om 'buiten de lijntjes te kleuren' toen een maand later de pandemie uitbrak, plots nog zo veel prangender werd voor hulpverleners.

2020 is een jaar om nooit te vergeten.

Ondertussen zijn we een paar maanden verder. De nood aan ontmoeting is groot, de nood aan verder te bouwen aan structurele, duurzame oplossingen, 'grote' maar ook 'vele kleintjes' is prangend. Daarom nodigen we jullie uit om jullie kot te verlaten en samen met ons na te denken over de toekomst.

We organiseren ons in bubbels van maximum 10 personen en zorgen dat de veilige afstand gegarandeerd wordt. We laten maximum 40 personen toe (deelnemers en begeleiders). Worden de maatregelen weer verstrengd? Geen nood, dan werken we een plan-B uit.

  • Hoe gaan we OPWARMEN? Guy Malfait (ATD vierde wereld) leest voor uit het boek 'Aan de onderkant ligt de lat altijd hoger' en wij schrapen onze keel voor een paar spitante reflecties uit 'Veerkracht in coronatijden', met getuigenissen en voorstellen uit de sectoren.
  • Wat gaan we DOEN? In kleine intersectorale groepen gaan we ideeën selecteren en bepalen we welke realiseerbaar zijn. We werken concrete stappen uit en zorgen effectief voor opvolging van de acties na het event.
  • Hoe gaan we ontspannen NETWERKEN?
    • Pauzes worden al wandelend door de Anneesenswijk genomen.
    • Wij voorzien na het event geen lunch. Wil je toch over de middag even blijven plakken, dat kan door zelf je boterhammendoos mee te brengen!


Wil je graag deze deugddoende ontmoeting meemaken? Laat dan hier je e-mailadres achter. De plaatsen zijn om de gekende redenen beperkt. Om een goede intersectorale mix te organiseren, kan het bovendien zijn dat we mensen zullen teleurstellen en zullen moeten verwijzen naar een volgende keer!

Adres 

Collectif Garcia Lorca
Volderstraat 47 - 49
1000 Brussel

Datum 
dinsdag, 20 oktober, 2020 - 09:00 tot 13:00
Prijs 
15 euro (cahier inbegrepen)
Begeleider 
Els Nolf
Lees ook 
afstand maakt ons sterker

Lees hier hoe de Coronacrisis het werk van de hulpverleners beïnvloedt.

Welzijn
els en bruggenbouwers

Bruggenbouwers feesten buiten de lijntjes.

Welzijn
cover cahier 14

Dit cahier is een tijdsdocument, een getuigenis uit het voorjaar van 2020. Elk verhaal getuigt van grote veerkracht, maar ook van dieperliggende...

Kennis
Welzijn
Zorg
Vrijwilligers