U bent hier

Kennisateliers: ‘HR-thema’s voor de social profit' - gesprekstechnieken, competentiegericht werken en verbindende communicatie

Personeelstekort in welzijn en zorg: op zoek naar de verandering die we nodig hebben

Sta jij voor de uitdaging om in het bruisende hart van Brussel nieuw talent aan te trekken en te behouden?

Ben je op zoek naar innovatieve manieren om jouw organisatie in de social profit sector te versterken? Het Kenniscentrum Welzijn, Wonen, Zorg nodigt jou uit om samen op zoek te gaan naar die verandering.

We organiseren opnieuw de kennisateliers ‘HR-thema’s voor de social profit: op zoek naar de verandering die we nodig hebben’. Deze bieden een mooie kans om je HR-vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. In een tijd waarin de juiste medewerkers vinden en behouden van essentieel belang is, voorzien wij je van de kennis en tools die je daarvoor nodig hebt als leidinggevende/HR-medewerker/teamcoördinator.

Tijdens deze ateliers richten we ons op drie thema's: gesprekstechnieken, competentiegericht werken en verbindende communicatie. Met twee voormiddagen per thema zorgen we niet alleen voor een grondige kennisopbouw, maar bieden we ook een platform om ervaringen te delen en te oefenen.

Deze kennisateliers staan open voor iedereen die betrokken is bij personeelsondersteuning, aanwerving en/of -beleid binnen Brusselse welzijns- en zorgorganisaties. Of je nu een doorgewinterde HR-professional bent of net komt kijken in HR, voorkennis is niet vereist. Samen gaan we de uitdagingen van de moderne arbeidsmarkt aan en bouwen we aan een sterk, veerkrachtig welzijnslandschap in Brussel. Doe mee en maak het verschil! 

Programma

Gesprekstechnieken: 30 november en 14 december 2023 (9u - 12u30) - inschrijven kan tot 24/11

Ontdek de kracht van gesprekstechnieken als tool voor verbinding en groei. De focus ligt op het voeren van officiële HR-gesprekken zoals functionerings-, evaluatie- of loopbaangesprekken. Zo ga je met meer kennis en zelfvertrouwen dat volgende moeilijke gesprek aan.

Begeleider: Julie Vanfleteren, Consultant & coach bij het coöperatieve consultancykantoor S&L

Competentiegericht werken: 11 en 25 januari 2024 (9u - 12u30) - inschrijven kan tot 04/01

Leer hoe je talenten en vaardigheden identificeert en ze een centrale rol geeft in jouw organisatie. In dit atelier ontdekken hoe competentie- en functieprofielen hierbij helpen. Zo zetten we jouw organisatie op weg om zowel bestaande medewerkers te ondersteunen als om goede keuzes te maken bij het aannemen van nieuwe medewerkers.

Begeleiders:

  • 11/01: Pascal Roskam, lector HRM in de bacheloropleiding sociaal werk aan de HOGENT
  • 25/01: Jeroen Bels, stafmedewerker competentiebeleid bij JES

Verbindende communicatie: 8 en 22 februari 2024 (9u - 12u30) - inschrijven kan tot 01/02

Creëer een inclusieve omgeving door beter om te gaan met de verschillen op je werkvloer. Of het nu gaat over generatieverschillen of taalbarrières, met de juiste communicatiestrategieën maakt jouw organisatie het verschil.

  • In de eerste sessie delen we good practices over meertaligheid op de werkvloer
    • Huis van het Nederlands
    • De Overmolen
    • SAAMO Brussel
  • De tweede sessie wordt verzorgd door Pascal Roskam van De Generatiebril

Inschrijven

Elk thema bestaat uit 2 voormiddagen. Je inschrijving geldt voor de beide voormiddagen. Je kan ook aan twee of drie thema's deelnemen.

De kennisateliers staan open voor iedereen die binnen een Brusselse welzijns- en zorgorganisatie betrokken is bij personeelsondersteuning, aanwerving en/of -beleid. Er is geen voorkennis nodig.

 

 

Adres 

Amazonehuis, Zaal Rosa Parks, Middaglijnstraat 10, 1210 Brussel

Datum 
donderdag, 30 november, 2023 - 09:00 tot 12:30
donderdag, 14 december, 2023 - 09:00 tot 12:30
donderdag, 11 januari, 2024 - 09:00 tot 12:30
donderdag, 25 januari, 2024 - 09:00 tot 12:30
donderdag, 8 februari, 2024 - 09:00 tot 12:30
donderdag, 22 februari, 2024 - 09:00 tot 12:30
Prijs 
45 euro per 2 sessies // 125 euro voor 3 x 2 sesseis
Lees ook 

6 keer aan de slag met het HR-beleid van je organisatie

Agenda

Met het project Op niveau: werken in welzijn en zorg in Brussel willen we de welzijnssector mee op de kaart zetten en zijn plaats laten innemen in het...

Kennis
Welzijn
Wonen
Zorg

We geven 10 tips om je vacature en jezelf als werkgever aantrekkelijker te maken. Want ook jij als werkgever moet “solliciteren”!

Welzijn

Tijdens onze kick-off van de kennisateliers hadden we het over jongere op de arbeidsmarkt en over Actiris.

Welzijn