U bent hier

Klankbordgroep 13/09/2022

Thema: Digitale inclusie. Hoe zet je je vrijwilligers in? 

De 3de klankbordgroep “vrijwilligerswerk in Brussel” van 2022

In de klankbordgroep worden actuele thema’s  rond vrijwilligerswerk besproken, burgerinitiatieven nader bekeken, nieuwe organisaties voorgesteld, etc…  Het thema voor deze klankborgroep is 'Digitale inclusie. Hoe zet je je vrijwilligers in?'  In kader van het project digitale inclusie van onze collega Frank Tierens willen we dieper in dit thema duiken. 

Kreeg jij van je doelpubliek al eens een digitale hulpvraag? Probeer je dan zelf hulp te bieden?  Zou je graag vrijwilligers inzetten om hierbij te helpen? Werk je samen met organisaties in Brussel die jou hierbij helpen? 

Tijdens deze klankbordgroep is er ruimte om vragen en ervaringen te delen. We laten ons inspireren door Erika Gebruers van Muntpunt. Ze organiseerde een opleiding voor digi-vrijwilligers die de digitale hulpdesk (de app-o-theker) zullen helpen bemannen in Muntpunt.  

Lynn Decabooter van Het Brussels Ouderen Platform komt een woordje uitleg geven over hun project 'digitrein'  dat digitale ondersteuning (in groep en individueel) biedt voor ouderen en vorming voor vrijwilligers. 

We willen je een aanzet geven om zelf aan de slag te gaan met digi-vrijwilligers binnen jouw organisatie. Na de klankbordgroep ontvang je de tips en praktische aanknooppunten in een handig document.

Deelname

De klankbordgroep is voor organisaties en initiatieven met een werking in Brussel en personen die het Brussels vrijwilligerswerk aanhangt, vertegenwoordigt of lief hebt. Als lid van Steunpunt Vrijwilligerswerk Brussel neem je gratis deel. Sinds dit jaar betaal je als niet-lid 35 euro. Onze leden hebben tal van voordelen, check ze hier. Heb je hier een vraag over, aarzel niet ons te contacteren.

Is dit de eerste keer dat je deelneemt?

Een woordje uitleg over de klankbordgroep.

 

Foto: Sinitta Leunen via Pexels bewerkt door Steunpunt Vrijwilligerswerk Brussel
Adres 

Lakensestraat 76
1000 Brussel

Datum 
dinsdag, 13 september, 2022 - 10:00 tot 12:30
Prijs 
leden: gratis | nt-leden: €35
Begeleider 
Barbara Fruyt | Sarah Eelen
Lees ook 

actuele thema’s, uitwisseling en het laatste nieuws over vrijwilligerswerk

Vrijwilligers

Als lid geniet je van extra hulp in je zoektocht naar vrijwilligers en krijg je korting op ons vormingsaanbod en in onze shop

Vrijwilligers

Met vrijwilligers werken is een vak apart. Daar willen wij je graag bij helpen.

Vrijwilligers

Is jouw cliënt of cursist toe aan vrijwilligerswerk?

Vrijwilligers

Op zoek naar vrijwilligerswerk of vragen over vrijwilligerswerk? Dan ben je bij ons op de goede plaats

Vrijwilligers