U bent hier

Online sensibilisaties-sessie rond Bevlogenheid

Stress bij eerstelijnsprofessionals helpen voorkomen en verlichten: dat is het doel van de workshopreeks 'Zorg voor de Brusselse zorg', in samenwerking met Huis voor Gezonheid. Met acht workshops over verschillende thema's willen we inzetten op het behouden en verhogen van veerkracht bij zorg- en welzijnsprofessionals in de eerste lijn in Brussel. 

Workshop: Online sensibilisaties-sessie rond Bevlogenheid door The Human Link

Inhoud workshop

In deze online sensibilisatiesessie ligt de nadruk op bewustwording van je eigen energiebalans voor het bevorderen van veerkracht en ter preventie van burn-out. We zetten je aan het denken over je eigen stresssignalen, om burn-out en overspanning niet te over- of onderschatten. Daarbij belichten we de mogelijke buffers tegen stress, en reiken we een aantal tools aan om hier zelf verder mee aan de slag te gaan.

Voor wie?

  • Zorg- & welzijnsprofessionals 

  • Startende professionals in de welzijns-en zorgsector 

Praktisch:

  • Online gratis workshop van 1u15min

  • Keuze uit 2 tijdstippen:

  • Aantal deelnemers per tijdstip: 100

  • Inschrijven kan tot maandag 10 oktober! 

Begeleider workshop

Annemarie Van Engeland is klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut. Ze geeft opleidingen over stresshantering en doet individuele coachings bij werknemers met stressklachten. Ze gaf in een vorige job therapie aan een brede doelgroep van cliënten en opleidingen aan een brede doelgroep van hulpverleners. Haar doel is mensen te kunnen oriënteren naar het leven dat ze zélf willen leiden, en hun gedrag te helpen veranderen om geen speelbal te worden van energievretende factoren, maar hierin zelf ook keuzes te ervaren.

Benieuwd naar de andere workshops in de reeks 'Zorg voor de Brusselse zorg'? Klik dan hier voor het overzicht! 

Adres 

Online

Datum 
dinsdag, 18 oktober, 2022 - 18:30
Prijs 
gratis
Begeleider 
Annemarie Van Engeland
Lees ook 

Met deze workshopreeks willen we inzetten op het behouden en verhogen van veerkracht bij zorg- en welzijnsprofessionals

Welzijn
cover cahier 14

Dit cahier is een tijdsdocument, een getuigenis uit het voorjaar van 2020. Elk verhaal getuigt van grote veerkracht, maar ook van dieperliggende...

Kennis
Welzijn
Zorg

De huidige krapte op de arbeidsmarkt is een hot item in het nieuws. De zorgsector, de kinderopvang en het onderwijs kregen al heel wat spreektijd in de...