U bent hier

Open je deuren voor de Week van de Thuislozenzorg

Week van de Thuislozenzorg: 'Van lokale crisis tot wereldwijde crisis: hoe de relatie onderhouden?'

OPEN DE DEUREN !

WEEK VAN DE BRUSSELSE THUISLOZENZORG

« Van lokale crisis tot wereldwijde crisis: hoe de band onderhouden? »

 

Van 26 tot 29 oktober 2020
Studiedag op 30 oktober 2020

Sinds 2000 organiseren de AMA (Fédération des Maisons d’Accueil et des Services d’Aide aux Sans-abri), de Bico-federatie, het Kenniscentrum WWZ/Regio-Overleg Brusselse Thuislozenzorg en Het Centrum voor Maatschappelijke Documentatie en Coördinatie (CMDC-CDCS vzw) in partnerschap en om beurt de week van de Brusselse thuislozenzorg.

Het doel

Het doel van deze week is om, door middel van ontmoetingen en uitwisseling van goede praktijken, de contacten te bevorderen tussen Nederlandstalige, Franstalige en bicommunautaire thuislozenvoorzieningen, maar ook een brug te slaan naar belendende sectoren die met hetzelfde publiek werken of met dezelfde problemen te maken hebben.

Het thema van deze 2020-editie is « Van lokale naar mondiale crisis, hoe de band onderhouden?». Wij willen de aandacht vestigen op de dagelijkse dienstverlening die de band met de dak- en thuislozen in stand houdt, ongeacht of er een individuele, institutionele of maatschappelijke crisis plaatsvindt.

Hoe het werkt ?

Gedurende 4 dagen 'bezoeken' de welzijnswerkers elkaar op de werkplek, om elkaar te leren kennen, kennis te maken met de werking, projecten en reflecties, maar ook om te netwerken over de taalgrenzen en de schotten tussen de sectoren heen.

In de praktijk

Jullie ontvangen de welzijnswerkers in jullie lokalen gedurende 1u30 om jullie instelling, jullie projecten en jullie reflecties rond het thema voor te stellen.

Data: maandag 26, dinsdag 27, woensdag 28 en donderdag 29 oktober 2020.
Tijden: 9:00 tot 10:30 uur; 23:30 tot 13:00 uur; 15:00 tot 16:30 uur.
Om jullie de mogelijkheid te geven de grootte van de groep aan te passen aan de gezondheidsmaatregelen, mogen jullie twee bezoekmomenten evenals een reservemoment voorstellen. Jullie bepalen zelf het aantal deelnemers die jullie willen ontvangen en de taal waarin het bezoek verloopt. We zorgen voor vertaling indien nodig.
Hoe: ga naar de website van de Brusselse Week van de thuislozenzorg en vul het online formulier in. U heeft tot 31 augustus de tijd om uw dienst in te schrijven.

 

Meer informatie? Aarzel niet om contact op te nemen met Clara Mennig (c.mennig@ama.be of 02 513 62 25) .

Datum 
maandag, 26 oktober, 2020 - 09:00 tot vrijdag, 30 oktober, 2020 - 16:30