U bent hier

Vermaatschappelijking? De praktijk in tijden van corona

Vermaatschappelijking? De praktijk in tijden van corona.

Drie webinars van HOGent, VVSG en SAM vzw

De coronacrisis heeft de hulp- en dienstverlening flink overhoop gehaald. In deze reeks van drie korte webinars luister je naar wat er gebeurde op het terrein. De deelnemers gaan ook op zoek naar wat hen dat leert over vermaatschappelijking, en welke lessen ze hieruit kunnen trekken.

Aan het woord komen: een mobiel team van de GGZ, een organisatie voor personen met een beperking, een medisch sociaal opvangcentrum, het straathoekwerk, een stad en een ervaringsdeskundige. Elk met hun eigen ervaringen en uitdagingen voor de toekomst.

De term ‘vermaatschappelijking’  verwijst naar het streven van het beleid om kwetsbare doelgroepen een eigen zinvolle plek in de samenleving te laten innemen, en hen daarbij waar nodig te ondersteunen. De zorg verloopt daarbij zoveel mogelijk geïntegreerd in de samenleving.

Wat leert deze periode je over vermaatschappelijking? Welke lessen kan je trekken voor de hulp- en dienstverlening van de toekomst?

Voor wie? Praktijkwerkers, leidinggevenden, beleidsmakers, ervaringsdeskundigen, onderzoekers, onderwijzend personeel, studenten

Organisatie: Academische werkplaats Vermaatschappelijking, SAM, HOGENT en VVSG.

Prijs: gratis, maar inschrijven is noodzakelijk.

Praktisch: enkele dagen voor de start mailen we je de link door om aan het webinar deel tenemen. 
De opnames krijg je achteraf toegestuurd.

Overzicht

Vrijdag 12 juni 2020 – 14  tot 15.30 uur

  • Praktijk straathoekwerk door Cis Dewaele (stafmedewerker SAM vzw)
  • Perspectief cliënten in tijden van Corona door Hilde Vermeir (praktijklector HOGENT, vakgroep orthopedagogiek en ervaringsdeskundige Expertisecentrum Quality of Life (E-QUAL))

Vrijdag 19 juni 2020 – 14  tot 15.30 uur

  • Praktijk OBRA/BAKEN door Riet Konings (directeur)
  • Samen veerkrachtig: praktijk medisch sociaal opvangcentrum door Leen Verplaetse (coördinator MSOC Gent)

Vrijdag 26 juni 2020 - 14 tot 16 uur

  • Praktijk mobiele teams 2b Pakt door Janne Vermeire (coördinator van het regioteam MOBilteam Gent Oost)
  • Praktijk Stad Gent door Joke Vasseur en Bieke Dobbelaere (dienst welzijn en gelijke kansen, stad Gent)
  •  Reflectie vanuit de VVSG: wat nemen we hieruit mee voor het lokaal sociaal beleid met het oog op vermaatschappelijking? Door Dany Dewulf (stafmedewerker Inclusie en vermaatschappelijking van zorg, VVSG) en Peter Cousaert (stafmedewerker lokaal sociaal beleid, regie en organisatienetwerken)
  • Slotbeschouwing door Jessica De Maeyer (docent HOGENT, vakgroep orthopedagogiek en coördinator Expertisecentrum Quality of Life (E-QUAL))
Datum 
vrijdag, 12 juni, 2020 -
14:00 tot 15:30
Prijs 
gratis