U bent hier

Vermaatschappelijking en empathie door Ignaas Devisch

SAM daagt uit - Webinars over de maatschappelijke thema's van vandaag.

In samenwerking met Sociaal.net

Vermaatschappelijking is een druk gebezigde term in sociaal beleid. In beleidskringen lijkt men het erover eens: als je de zorg dichter bij de mensen brengt, worden mensen autonomer. Bovendien is de empathie van vrijwilligers goedkoper dan de inzet van professionals. Vermaatschappelijk zou al die kansen in zich dragen.  

Maar is het wel zo eenvoudig? Het lijkt er steeds meer op dat mensen in maatschappelijk kwetsbare posities uit de boot dreigen te vallen bij deze aanpak. 

In zijn lezing gaat Ignaas Devisch (Universiteit Gent) in op de voorwaarden om van vermaatschappelijking een succes voor iedereen te maken. We bekijken samen wat dat betekent voor sociale professionals. 

In samenwerking met Sociaal.net:

Over deze webinars

Identiteit, sociaal beleid na corona, populisme … Het nieuws staat er vol van. Maar wat betekenen die prangende kwesties voor het sociaal werk?  SAM laat zeven spraakmakers aan het woord over de maatschappelijke thema’s van vandaag. Wij dagen je uit: spijker met deze webinars je algemene kennis bij en zie de link met je dagelijkse werk.

Sociale professional en iedereen met interesse voor sociaal werk: SAM daagt je uit, in samenwerking met Sociaal.net

Contact

Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met katleen.vanlerberghe@samvzw.be

Voor praktische vragen kan je contact opnemen met activiteiten@samvzw.be

 

Adres 

Online via Microsoft Teams Live Event

Datum 
vrijdag, 19 maart, 2021 - 10:00 tot 12:00
Prijs 
20 euro