U bent hier

Workshop ‘Preventie van burn-out, een ACT-ieve aanpak’

Stress bij eerstelijnsprofessionals helpen voorkomen en verlichten: dat is het doel van de workshopreeks 'Zorg voor de Brusselse zorg', in samenwerking met Huis voor Gezonheid. Met acht workshops over verschillende thema's willen we inzetten op het behouden en verhogen van veerkracht bij zorg- en welzijnsprofessionals in de eerste lijn in Brussel. 

Workshop ‘Preventie van burn-out, een ACT-ieve aanpak’ door BRUCC

Inhoud workshop: 

Interactieve workshop die de zorgprofessional helpt het persoonlijke risico op burn-out in kaart te brengen met oog voor zowel contextuele als persoonlijke factoren. Er wordt samen onderzocht hoe dit risico te verkleinen en de veerkracht te versterken aan de hand van de ACT methodiek. Hiervoor worden veel tools meegegeven waarmee de zorgverlener zelf verder mee aan de slag kan en doorverwijsadressen wanneer zou blijken dat dit niet voldoende is. Na de workshop nemen we een evaluatie af om na te gaan of we aan de verwachtingen van de deelnemers voldaan hebben. 

Voor wie?

Zorg- & welzijnsprofessionals in een veeleisende context die hun veerkracht willen vergroten en het risico op burn-out willen beperken

Praktisch:

  • Workshop van 3 u, van 10u tot 13u

  • Locatie: BRUCC: Pleinlaan 2, 1050 Elsene

  • Aantal deelnemers: 20

  • Inschrijven kan tot 10 november 

Begeleider workshop:

Margot Garré

  • Master klinische psychologie (Universiteit Gent)

  • Voortgezette academische opleiding in de Systeemtherapie (interactie-academie Antwerpen), basistraining Acceptance and Commitment Therapy (ACT), basistraining Emotionally Focused Therapy (EFT)

  • Naast consulent bij BRUCC ook werkzaam als pedagogisch medewerkster aan de Vrije Universiteit Brussel. Daarnaast ook zelfstandig psycholoog/systeemtherapeut 

https://margotgarre.com/

Adres 

Pleinlaan 2, 1050 Elsene

Datum 
dinsdag, 15 november, 2022 - 10:00
Prijs 
gratis
Begeleider 
Margot Garré
Lees ook 

Met deze workshopreeks willen we inzetten op het behouden en verhogen van veerkracht bij zorg- en welzijnsprofessionals

Welzijn