U bent hier

Workshop ‘Verbinding in teams: het belang van sociale steun voor hulpverleners’

Stress bij eerstelijnsprofessionals helpen voorkomen en verlichten: dat is het doel van de workshopreeks 'Zorg voor de Brusselse zorg', in samenwerking met Huis voor Gezonheid. Met acht workshops over verschillende thema's willen we inzetten op het behouden en verhogen van veerkracht bij zorg- en welzijnsprofessionals in de eerste lijn in Brussel. 

Workshop ‘Verbinding in teams: het belang van sociale steun voor hulpverleners’ door BRUCC

Inhoud workshop: 

Als hulp/zorgverlener komen we vaak in uitdagende omstandigheden terecht die onze veerkracht uitdagen. Naast zelfzorg blijkt het netwerk waarin we vertoeven een belangrijke beschermende factor. Hoe kunnen we als collega’s met elkaar praten opdat we ons gesteund voelen en verbonden weten met gelijkgestemden? Binnen deze workshop leggen we het belang uit van sociale steun en feedback voor ons mentaal welzijn op het werk, bieden we praktische kaders aan om toe te passen in je eigen team en gaan we samen actief aan de slag. Na de workshop nemen we een evaluatie af om na te gaan of we aan de verwachtingen van de deelnemers voldaan hebben.

Voor wie: 

Alle hulp-en zorgverleners met individuele begeleidingen van cliënten. Ook pas startende zorg-en welzijnsprofessionals zijn welkom.  

Praktisch:

  • Workshop van 3u, van 10u tot 13u

  • Locatie: BRUCC

  • Aantal deelnemers: 20

  • Inschrijvingen openstellen vanaf begin juni 2023 (mag ook zo genoteerd worden)

Begeleider workshop:

Margot Garré

  • Master klinische psychologie (Universiteit Gent)

  • Voortgezette academische opleiding in de Systeemtherapie (interactie-academie Antwerpen), basistraining Acceptance and Commitment Therapy (ACT), basistraining Emotionally Focused Therapy (EFT)

  • Naast consulent bij BRUCC ook werkzaam als pedagogisch medewerkster aan de Vrije Universiteit Brussel. Daarnaast ook zelfstandig psycholoog/systeemtherapeut 

https://margotgarre.com/

 

Adres 

Pleinlaan 2, 1050 Elsene

Datum 
donderdag, 7 september, 2023 - 10:00
Prijs 
gratis
Begeleider 
Margot Garré
Lees ook 

Met deze workshopreeks willen we inzetten op het behouden en verhogen van veerkracht bij zorg- en welzijnsprofessionals

Welzijn