U bent hier

Workshop ‘Zelfzorg: naast gezonde grenzen het belang van een energie gevende praktijkvoering’

Stress bij eerstelijnsprofessionals helpen voorkomen en verlichten: dat is het doel van de workshopreeks 'Zorg voor de Brusselse zorg', in samenwerking met Huis voor Gezonheid. Met acht workshops over verschillende thema's willen we inzetten op het behouden en verhogen van veerkracht bij zorg- en welzijnsprofessionals in de eerste lijn in Brussel. 

Workshop ‘Zelfzorg: naast gezonde grenzen het belang van een energie gevende praktijkvoering’ door BRUCC

Inhoud workshop:

Een job als hulp/zorgverlener is vaak veeleisend en emotioneel belastend, je bent immers constant in gesprek met anderen en hun problemen. Soms verliezen we ons in dat praten. We raken besmet door de negatieve gevoelens van onze cliënten en worden geconfronteerd met energieverlies en machteloosheid. Naast spreken kunnen we ook creatieve methodieken inzetten in gesprekken met cliënten. Dit werkt vaak prikkelend voor cliënt én hulpverlener en er ontstaat een basis om nieuwe perspectieven en ideeën te laten ontstaan. Na de workshop nemen we een evaluatie af om na te gaan of we aan de verwachtingen van de deelnemers voldaan hebben.

Voor wie:

Alle hulp- en zorgverleners met individuele begeleidingen van cliënten met psychische klachten (huisarts, psycholoog, maatschappelijk werker, begeleider,...). 

Praktisch:

  • Workshop van 2u, van 14u tot 16u

  • Locatie: BRUCC

  • Aantal deelnemers: 20

  • De inschrijvingen worden geopend vanaf november

Begeleider workshop:

Margot Garré

  • Master klinische psychologie (Universiteit Gent)

  • Voortgezette academische opleiding in de Systeemtherapie (interactie-academie Antwerpen), basistraining Acceptance and Commitment Therapy (ACT), basistraining Emotionally Focused Therapy (EFT)

  • Naast consulent bij BRUCC ook werkzaam als pedagogisch medewerkster aan de Vrije Universiteit Brussel. Daarnaast ook zelfstandig psycholoog/systeemtherapeut 

https://margotgarre.com/

Adres 

Pleinlaan 2, 1050 Elsene

Datum 
donderdag, 19 januari, 2023 - 14:00
Prijs 
gratis
Begeleider 
Margot Garré
Lees ook 

Met deze workshopreeks willen we inzetten op het behouden en verhogen van veerkracht bij zorg- en welzijnsprofessionals

Welzijn