U bent hier

Begeleiding bij (energie-)renovatie, groot of klein

Energierenovatie van de infrastructuur, ik doe mee!

Wist je dat energiearmoede amper voorkomt bij goed geïsoleerde woningen? Start met de aanpak van je eigen infrastructuur, leer en bespaar.

Energiezuinig maken van de welzijnsinfrastructuur is meer dan ooit aan de orde. Daaraan beginnen is een waardevol maar een niet steeds evident traject. Het lijkt ons nuttig een bredere reflectie te maken over de inbedding van je werking in de buurt alvorens over te stappen naar de (gratis) energiebegeleidingen aangeboden door zowel VIPA, BRUXEO als VEB

"Met concrete voorbeelden, kreeg ik dankzij de webinar Energierenovatie een beter zicht op wat een geslaagde energierenovatie inhoudt. En dit is veel meer van enkel aandacht voor energie-aspecten! Ook optimaal gebruik van de nuttige oppervlakte maakt daar deel van uit."

Vincent Riga , LDC Ellips

 

Indien jouw organisatie stevig is verankerd in de buurt en nood heeft aan energierenovatie, begeleiding en/of renovatiesubsidies maak dan gebruik van het subsidieaanbod vanuit zowel Brussel als Vlaanderen. Wist je dat de subsidies vanuit Vlaanderen kunnen worden gecombineerd met subsidies van Brussel? Ook zonnepannelen plaatsen op een groot dak is nog nooit zo aantrekkelijk geweest.

Brussel gaat voluit voor duurzame transitie. De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen bereiken (Agenda 30 van de VN of SDG's) doen we samen. De slogan 'To leave no one behind' nemen wij nogal letterlijk. De welzijnsorganisaties laten we niet achter. Alle Brusselaars meenemen begint immers bij onze eigen organisatie.

Hoe eraan beginnen?

  1. Laat een gratis energiescan maken door BRUXEO en ontdek  de quick wins,  de korte termijn energiewinst en waar je op lange termijn werk moet van maken.
  2. Maak gebruik van de verschillende subsidies vanuit BRUXEO en/of VIPA.
  3. Vraag advies én begeleiding voor (energie-) renovatie van je gebouw bij onze architecten. Zij helpen je graag op weg bij ontwikkelen van een eerste visie mbt renovatie, verbouwing of uitbreiding.
  4. En met "Een blik op de buurt" zetten we je op weg naar een eerste of uitgebreide omgevingsanalyse.

De klimaatsverandering noopt ons na te denken over de toekomst. Vele nieuwe termen duiken op: duurzame steden en gemeenten, buurgerichte zorg, duurzame wijken, de 15-minuten stad, zorgzame en toegankelijke buurten … Het zijn tekenen dat er iets beweegt. Zorg dat je mee bent!

 

TIP: Hoe je ecologische voetafdruk verkleinen als huurder?

Je bent huurder en wil toch iets bijdragen? Stap in de groepaankoop groene stroom voor de sociale sector. Dit kost je geen moeite en meteen draag je flink bij aan de ecologische voetafdruk van jouw organisatie. De Energy Advisors van Bruxeo bieden expertise en ervaring aan Brusselse socialprofit (non-profit) ondernemingen aan die energie willen besparen en/of willen investeren in duurzame energieproductie. Met hun steun kunt u budgettaire marges vrijmaken voor de sociale en economische ontwikkeling van uw onderneming, terwijl het milieu beschermd wordt.

 

Contact 
veerle.leroy@kenniscentrumwwz.be
02 413 01 59

Veerle zet zich gedreven in voor een betere kennis van de SDGs –de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties- Agenda 2030 met de slogan 'To leave no one behind'. Zij begeleidt, zowel het Kenniscentrum WWZ als de bredere Brusselse Welzijnssector, bij de implementatie van de SDGs. Daarbij staat het verkleinen van de kloof tussen kwetsbare Brusselaars en het recht op een duurzaam leven voor iedereen centraal.

Lees ook 
mijn buurt

Is alles aanwezig in je buurt?

Kennis
Welzijn
Wonen
Zorg

Tijdens deze Webinar tonen we dat de energiescan laagdrempelig is,  plaveien we de weg naar energie-renovatiesubsidies, laten we jullie proeven van het...

Agenda
cover cahier 12

De voorbije 10 jaar ontwikkelde het Kenniscentrum WWZ een vernieuwende visie en aangepaste modellen die beter tegemoet komen aan de noden van de hedendaagse...

Wonen
Cover cahier 13

Projectontwikkeling is maatwerk, zeker als het bestemd is voor kwetsbare en economisch zwakkere mensen. Dat vraagt de nodige creativiteit.

Wonen
de 17 sdgs

Het Kenniscentrum WWZ engageert zich de SDG's te implementeren in eigen organisatie en de Brusselse welzijnssector hierbij te begeleiden. Voor gratis...

Kennis
Welzijn
Wonen
Zorg
jongen met rugzak in de zon aan een trap

Aan de slag met de SDGs? We leggen het stap voor stap uit.

Welzijn
Zorg
cover cahier 10

Buurtgerichte zorg is een organisatiemodel om aan iedereen in een buurt passende hulp en zorg aan te bieden.

Zorg
Nieuws 
Agenda