U bent hier

Human Rights Day en de SDG's

Vrijdag 10 december is het Human Rights Day, of Dag van de mensenrechten. Wereldwijd vragen verschillende mensenrechtenorganisaties als de Verenigde Naties en Amnesty International aandacht voor de rechten van de mens.

Ter gelegenheid van Human Rights Day zetten we graag SDG 10 in de kijker. De Sustainable Development Goals of SDG's van de Verenigde Naties reflecteren de drie dimensies van duurzame ontwikkeling: het economische, het sociale en het ecologische aspect.

Wil je meer weten over de SDG's? Op deze pagina lees je er alles over! Of boek een workshop in jouw organisatie of ga aan de slag met de SDG-werkkoffer

Contact 
veerle.leroy@kenniscentrumwwz.be
+32 (0)2 413 01 59

Veerle zet zich gedreven in voor een betere kennis van de SDGs –de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties- Agenda 2030 met de slogan 'To leave no one behind'. Zij begeleidt, zowel het Kenniscentrum WWZ als de bredere Brusselse Welzijnssector, bij de implementatie van de SDGs. Daarbij staat het verkleinen van de kloof tussen kwetsbare Brusselaars en het recht op een duurzaam leven voor iedereen centraal.

Lees ook 

Hieronder vind je verschillende instrumenten die je kan gebruiken om met de SDGs in jouw organisatie aan de slag te gaan.

Wil je toch liever een...

Welzijn
SDG koplopersprogramma

Het SDG koplopersprogramma is een opbouwend traject: van het vol begrijpen van de SDG’s, over het organiseren van initiatieven tot het evalueren van de...

Welzijn
Wonen
Zorg
Werkkoffer

Materiaal en hulpmiddelen om met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) aan de slag te gaan.

Welzijn
Zorg