U bent hier

Mobiliteitshulpmiddelen

Vanaf 1 januari 2019 kan je ook bij de Vlaamse Sociale Bescherming terecht voor een tegemoetkoming in de kosten van de aankoop of huur van een mobiliteitshulpmiddel. Het gaat om hulpmiddelen die iemand voor lange tijd nodig heeft zoals een (elektrische) rolstoel.

Meer informatie over de procedure en voorwaarden kan je krijgen via jouw mutualiteit.

Contact 

Sjoert Holtackers

sjoert.holtackers@kenniscentrumwwz.be
+32 (0)2 413 01 46

Sjoert is onze leergierige collega die zich graag vastbijt in complexe zaken zoals de Persoonsvolgende financiering of de Vlaamse Sociale Bescherming in Brussel. Hij is de collega die je kan contacteren om bepaalde (denk) processen in jullie organisatie of project te begeleiden. Je kan bij hem altijd terecht voor begeleiding in het kader van intersectoraal samenwerken naar een inclusieve samenleving, of gewoon voor een babbel met een humoristische kwinkslag.

Lees ook 
mensen op straat

Als je je tijdig aansluit bij de Vlaamse Sociale Bescherming dan kan je beroep doen op een systeem van zorgbudgetten en tegemoetkomingen .

Welzijn
Zorg
mensen praten

Een aantal zaken moet je zeker in overweging nemen bij je beslissing.

Welzijn
Zorg
mutualiteit

Om je aan te sluiten bij de Vlaamse Sociale Bescherming moet je lid worden van een zorgkas. Dat kan je doen via jouw ziekenfonds.

Welzijn
Zorg
mensen op straat

Zorgbudgetten zijn bedragen in cash geld die een zorgbehoevende kan gebruiken om de kwaliteit van zijn leven te verhogen.

Welzijn
Zorg
mensen op straat

Dit is te vergelijken met een soort van toegangsticket voor zorg- en ondersteuning.

Welzijn
Zorg