U bent hier

Infosessies Het BuurtPensioen

Laat je inspireren op één van onze algemene infosessies.

Algemene infosessies burenhulpnetwerk het BuurtPensioen

Burenhulpnetwerk het BuurtPensioen/Pens(i)onsQuartier is een lokaal netwerk van buren die zorg dragen voor elkaar in het dagelijkse leven. Bij het BuurtPensioen brengen we buren in contact met elkaar en begeleiden we hen in oplossingen voor hun kleine zorgvragen: van een korte babbel of telefoontje, tot boodschappen doen, een lift geven of helpen met de smartphone etc. Door buurtbewoners met elkaar in contact te brengen, creëren we sociale verbondenheid op wijkniveau. We bouwen samen aan een zorgzame buurt waar buren makkelijk op elkaar kunnen rekenen, voor hulp, steun of gezelschap. We hopen zo vooral het sociale isolement onder ouderen te doorbreken en bij te dragen aan het algemene welzijn.

Heb je zelf zin en tijd om je te engageren en af en toe in jouw buurt te helpen? 

Of wil je meer te weten komen over ons burenhulpnetwerk en heb je vragen over onze werking, onze antennes, activiteiten etc.?

> Kom dan zeker naar één van onze algemene infosessies waar we ons burenhulpnetwerk uitgebreid zullen toelichten, en al jullie vragen zullen beantwoorden. De sessies vinden plaats om de twee maanden.

Januari: Donderdag 20 januari 2022

Februari: Donderdag 17 februari - infosessie specifiek voor studenten

Maart: donderdag 17 maart 2022

Mei: Donderdag 19 mei 2022

Juli: Donderdag 7 juli 2022

September: Donderdag 22 september 2022

November: Donderdag 17 november 2022

Geïnteresseerd? Voor meer informatie over de locatie en het tijdstip van de infosessies, kan je terecht op onze permanenties in de antennes. Voor een volledig overzicht van de antennes en permanenties, klik je hier > OVERZICHT PERMANENTIES.

Natuurlijk zijn we ook altijd te bereiken via email  op buurtpensioen@kenniscentrumwwz.be of op het nummer  0484 48 38 33.

Mina Bouhajra

mina.bouhajra@kenniscentrumwwz.be
+32 (0)2 414 15 85

Mina ondersteunt de burenhulpnetwerken van het BuurtPensioen. De partners en deelnemers van de burenhulpnetwerken kunnen bij haar terecht voor informatie, advies en een grote dosis energie en enthousiasme. Ze zet haar schouders onder bijeenkomsten van de buren en zoekt samen met hen naar oplossingen om het netwerk duurzaam uit te bouwen.

Saida Rian

saida.rian@kenniscentrumwwz.be
+32 (0)2 414 15 85

Saida kreeg het verenigingsleven met de paplepel ingegeven. In haar gezin in de Marollen stonden burenhulp, zorgen voor elkaar en vrijwilligerswerk centraal. Als medewerker van Het BuurtPensioen ondersteunt ze de burenhulpnetwerken. Dit doet ze altijd in nauwe wisselwerking met de partners en deelnemers. Ze helpt de lokale netwerken om een hechtere groep te worden met een sterke groepsidentiteit.

Katrien Vervoort

katrien.vervoort@kenniscentrumwwz.be
02 413 01 42
0484 48 38 33

Katrien is de coördinator van Het BuurtPensioen. Het BuurtPensioen begeleidt lokale burenhulpnetwerken in verschillende wijken in Brussel. Katrien gelooft sterk in het potentieel van informele burenhulp, zowel op vlak van zorg voor onze ouderen als voor het aangenamer maken van onze wijken. Wil je meer weten over de burenhulpnetwerken of wil je zelf mee een burenhulpnetwerk uitbouwen, dan kan je bij haar terecht.

Lees ook 

Zoek een antenne in je buurt

Zorg
Kennis
Groepsfoto deelnemers Het BuurtPensioen

Dit zijn burenhulpnetwerken waar talenten van mensen worden ingezet om elkaar te helpen met kleine dagelijkse zorgen.

Welzijn
Zorg
Kennis
Vrijwilligers
Agenda