U bent hier

Neem deel aan de Week van de Brusselse Thuislozenzorg

De week van de Brusselse thuislozenzorg 2023 vindt plaats van13 tot 17 november! 

Sinds 2000 organiseren de AMA (Fédération des Maisons d’Accueil et des Services d’Aide aux Sans-abri), de Bico-federatie en het Kenniscentrum WWZ de “Week van de Brusselse thuislozenzorg” in partnerschap en op roterende basis.  

Het doel van deze week is om, door middel van ontmoetingen en uitwisseling van goede praktijken, contacten te bevorderen tussen Nederlandstalige, Franstalige en bicommunautaire instellingen die hulp verlenen aan daklozen, maar ook om bruggen te slaan naar verwante sectoren die met hetzelfde publiek werken of met dezelfde problemen te maken hebben.  

Concreet betekent dit dat de werknemers van de sector elkaar gedurende 4 dagen op hun werkplek ‘bezoeken’ om kennis te maken, om het werk van de dienst, de projecten en hun achterliggende visies te ontdekken, maar ook om een netwerk over de taalgrenzen heen en een samenwerking tussen de sectoren op te zetten. De open dagen worden van 13 tot en met 16 november 2023 georganiseerd. 

Ter afsluiting van deze uitwisselingsweek wordt op vrijdag 17 november 2023  een studiedag  georganiseerd.  

Het thema van deze 2023-editie isde begeleiding aan huis.  

 

Vorig jaar bereikten we een record: 500 deelnemers boekten een bezoek bij een organisatie. Mis dus deze editie niet. Werk je zelf met dak- en thuislozen in Brussel? Momenteel kan je je als organisatie aanmelden om zelf je deuren open te zetten. Na 15 september volgen de inschrijvingen voor de deelnemers. 

Om u aan te melden als deelnemende organisatie verwijzen we u via deze link door naar de website van AMA. 

els.nolf@kenniscentrumwwz.be

Els legt verbanden tussen organisaties en sectoren, ondersteunt welzijnswerkers via intervisie en casussen, bijvoorbeeld in de groep Bruggenbouwer. Momenteel gaat er veel aandacht naar ondersteuning in het kader van de huidige personeelskrapte (Project Op Niveau). Ze ondersteunt ook o.a. het platform 'Regio-overleg Thuislozen Brussel". Dankzij de contacten op het terrein, heeft ze een schakelfunctie tussen het werkveld en het beleidsvoorbereidende werk van Kenniscentrum WWZ.

Lees ook 

Wie in het centrum van Brussel komt, ontsnapt niet aan het beeld van mensen die op straat leven.

Welzijn
Wonen
Nieuws 
Agenda