U bent hier

Nieuwe Helpper-app uitgebracht

Download de Helpper-app, schrijf je in en maak een verschil in je buurt!

In onze samenleving, maar vaak ook in je eigen buurt, misschien zelfs enkele straten verderop, zijn er personen die geregeld hulp zoeken bij allerlei dagelijkse taken. Denk hierbij aan gezelschap, toezicht, begeleiding bij activiteiten en klusjes binnen- en buitenshuis. Vaak vinden zij niet de noodzakelijke ondersteuning. Hier komt Helpper in beeld, een innovatief platform dat deze hulpvragers verbindt met hulpvaardige buurtbewoners die wat tijd vrij hebben om hulp te verlenen.
 

Een uitdaging voor hulpvragers

Voor mensen met een zorgvraag, zoals personen met een handicap, zijn kleine dagelijkse taken een grote uitdaging. Steeds hulp (blijven) vragen aan hun eigen netwerk en omgeving kan vaak schuldgevoelens oproepen. Bovendien kan de zorg voor mantelzorgers soms te zwaar en overweldigend zijn. Met Helpper kunnen hulpvragers vandaag enerzijds een beroep doen op helppers om hen de nodige ondersteuning te bieden en anderzijds hun mantelzorgers wat ademruimte geven.
 

Volg het pad van andere helppers

Als helpper draag je actief bij aan de samenhorigheid in je buurt en bied je waardevolle ondersteuning. Je inzet wordt gewaardeerd en je ziet hoe een klein gebaar een groot verschil maakt.  Martine, die al enige tijd helpper is, vertelt: "Elke keer als ik iemand help, voel ik me voldaan en gewaardeerd. De glimlach op hun gezicht is onbetaalbaar."
 

Flexibele voordelen
Bij Helpper geniet je van talloze voordelen die niet alleen een waardevolle bijdrage leveren aan je gemeenschap en buurt, maar ook je eigen leven verrijken. Flexibiliteit staat bij ons op nummer één. Je bepaalt als helpper zelf wanneer en hoeveel uren je wil werken. Er zijn geen verplichtingen, dus je kan je helpende handen inzetten wanneer het jou uitkomt. Kan je je gedurende een bepaalde periode niet inzetten als helpper? Geen probleem! Bovendien kies je als helpper ook alleen taken die aansluiten bij je interesses en vaardigheden.

Financiële voordelen
Helpper steunt op de wetgeving deeleconomie. Dankzij deze wetgeving kan je particulier (‘helpper’) tot €7.460 bruto per jaar bijverdienen aan een gunstig belastingtarief van 10,7%.

 

Begin vandaag met helpen

Ben je klaar om een verschil te maken in je buurt, en tegelijkertijd een centje bij te verdienen? Download nu de Helpper-app en maak een profiel aan.

Lees ook 

Het onderzoeksproject MaN’Aige onderzocht hoe we kunnen bouwen aan een zorgzame buurt door buurtgebruikers te betrekken.

Welzijn
Wonen
Zorg