U bent hier

SAAMO: een nieuwe naam voor Samenlevingsopbouw Brussel

Samenlevingsopbouw Brussel vzw gaat voortaan door het leven als SAAMO Brussel. Daar ging een uitvoerig participatief traject aan vooraf waarbij mensen die uitsluiting ervaren maximaal werden betrokken.

"‘SAAM’ staat voor samen. ‘MO’ voor maatschappelijk opbouwwerk. Al slaat ‘MO’ even goed op ‘morgen’. Want de toekomst – een samenleving waarin er plaats is voor iedereen – daar zijn we dag in dag uit mee bezig. SAAMO werkte ook aan een nieuwe, krachtige stijl. De combinatie met een nieuwe naam die zacht klinkt maakt ons helemaal tot wie we zijn. We verbinden en we strijden. Vertaald in één slagzin: “samen uitsluiting aanpakken", zo omschrijft SAAMO de naamsverandering. 

Bezoek zeker ook de nieuwe website voor meer informatie.

SAAMO: "We veranderen van naam, maar ons DNA verandert niet. Opbouwwerkers brengen mensen in een kwetsbare positie samen en werken met hen aan concrete oplossingen. We doen dat met innovatief projectwerk en geëngageerd opbouwwerk. Samen ontwikkelen we modellen, geven we een aanzet voor verbeteringen in beleid en regelgeving en bouwen we aan publieke bewustwording. Omdat problemen en oplossingen niet stoppen aan regiogrenzen, bundelen opbouwwerkers over heel Vlaanderen en Brussel de krachten. Rond verschillende thema’s werken de acht vzw’s waaruit SAAMO bestaat intens samen. Dagelijks leren we van elkaar. Ook dat willen we benadrukken door voortaan met dezelfde naam door het leven te gaan."

Bekijk hier het voorstellingsfilmpje van SAAMO.

SAAMO is een partner van het Kenniscentrum WWZ binnen het samenwerkingsverband Inclusief Brussel. In juni 2021 publiceerden we in dat verband het cahier 'Brusselse gezinnen met kleine kinderen in precaire leefomstandigheden'. 

Lees ook 
kinderen

Veel Brusselse welzijns- en zorgvoorzieningen niet altijd voldoende toegankelijk voor de meest kwetsbare inwoners. Het overlegplatform Inclusief Brussel wil...

Welzijn
Cover cahier Brusselse gezinnen met kleine kinderen in precaire leefomstandigheden

Dit cahier geeft een inkijk in het leven van gezinnen in kwetsbare leefomstandigheden en in de gezinsondersteuning op het terrein. We geven hulpverleners en...

Kennis
Welzijn
Wonen
Zorg