U bent hier

Save the Date - De 'Intersectorale' week van de Brusselse Thuislozenzorg

Schurende scharnieren

De Week van de Brusselse Thuislozenzorg wordt georganiseerd om via ontmoeting en uitwisseling van praktijkervaring de contacten te bevorderen tussen de Nederlandstalige, Franstalige en bicommunautaire thuislozenvoorzieningen maar ook om ‘een brug te slaan’ met verschillende sectoren die met hetzelfde doelpubliek werken of met dezelfde problematiek worden geconfronteerd. Bijzonder aan dit project is dat de welzijnswerkers elkaar ‘opzoeken’ op de werkplek, in de voorziening, zodat ze elkaar persoonlijk leren kennen en er netwerking tot stand komt over de taalgrenzen en schotten tussen sectoren.

In 2018 bundelen we de krachten om de doorstroom aan te kaarten tussen de Brusselse dak- en thuislozensector enerzijds en verschillende andere sectoren zoals de geestelijke gezondheidszorg, de sector van personen met een handicap, de bijzondere jeugdzorg, het gevangeniswezen en de opvang voor vluchtelingen anderzijds. We focussen daarbij op het scharniermoment dat het verlaten van een instelling of zorgvoorziening is en het risico op dak- of thuisloosheid dat daarmee gepaard gaat.

Op 15 november 2018 in de voormiddag organiseren we een intersectoraal netwerkmoment rond dit thema. We focussen op goede praktijken van samenwerking tussen de dak- en thuislozensector en de andere sectoren om hierdoor de kans te vergroten dat er een gepast antwoord wordt gevonden voor een uiteenlopende waaier aan specifieke situaties en om op die manier het risico op dak- of thuisloosheid bij het verlaten van instellingen en zorgvoorzieningen te verkleinen.

Vanaf 3 september 2018 contacteren we de organisaties en diensten voor de opendeurmomenten. De organisaties en diensten zullen zoals elk jaar via een online tool kunnen aangeven welk moment tijdens de week van 12 tot 16 november voor hen het meest geschikt is om een bezoekmoment te organiseren. In tussentijd kunnen organisaties hun interesse al melden bij Rebecca Thys, rebecca.thys@kenniscentrumwwz.be, 02 413 01 58. Ook voor bijkomende informatie kan u hier terecht.

‘De Week van de Brusselse Thuislozenzorg’ wordt sinds 2000 georganiseerd door het Kenniscentrum WWZ/Regio-Overleg Brusselse Thuislozenzorg, de Bico-federatie, de Fédération des Maisons d’Accueil et des Services d’Aide aux Sans-abri (AMA), en het Centrum voor Maatschappelijke Documentatie en Coördinatie (CMDC/CDCS).

Lees ook 
voeten

Resultaten editie 2019: Staten-Generaal Welzijn en Zorg Brussel

Welzijn
Zorg
cover cahier

Iemand zal pas hulp en ondersteuning vragen, indien hij of zij die eerst heeft kunnen bieden.

Welzijn
Zorg