U bent hier

Soepactie antenne Marollen

Het BuurtPensioen wordt zelfstandig

Vanaf 1 januari 2022 is Het BuurtPensioen – Pens(i)onsQuartier officieel een zelfstandige vzw. We maken dus niet langer deel uit van het Kenniscentrum WWZ. Achter de schermen bouwen wij ondertussen aan een afzonderlijke, nieuwe website. In afwachting gebruiken we tijdelijk nog enkele pagina's van deze website. We verwelkomen je graag binnenkort op onze nieuwe website. Veel leesplezier.
Het BuurtPensioen - Pens(i)onsQuartierteam

 

A partir du 1er janvier 2022, Het BuurtPensioen - Pens(i)onsQuartier est officiellement une asbl indépendante. Nous ne faisons donc plus partie de Kenniscentrum WWZ. Entre-temps, dans les coulisses, nous construisons un tout nouveau site web. En attendant, nous utiliserons encore temporairement certaines pages de ce site web. Nous nous réjouissons de vous accueillir bientôt sur notre nouveau site. Bonne lecture.
L'équipe de Het BuurtPensioen - Pens(i)onsQuartier  

Soep voor iedereen in de Marollen 

Tijdens de koude herfst- en wintermaanden is het extra belangrijk om onszelf goed te verzorgen en onszelf warm te houden. Daarom organiseren de vrijwilligers van onze antenne Marollen op 7 woensdagen tijdens deze herfst en winter een grote soepactie, waar een hele voorraad soep wordt gemaakt die zal uitgedeeld worden in de buurt. De actie verloopt in samenwerking met lokale partners Zoom Seniors, AMO Cars, Réseau Plasma des capucines, PCS-Radis en Chef Yanis (EAT). Antennebegeleidster Saïda kijkt er alvast naar uit:

“Het is een actie waar ouderen en jongeren uit de buurt elkaar kunnen ontmoeten. De jongeren zullen met veel plezier helpen met uitdelen en het is bovendien een fijn moment om gezellig bij te praten.”

Wil je graag een handje meehelpen en/of zelf een smaakvolle kom soep komen proeven? Noteer dan zeker de volgende data in jullie agenda: 08/12 - 22/12 - 12/01 - 26/01 - 09/02 - 23/02 - 09/03. De voorbereidingen vinden plaats in de PCS-Radis-Marollen in de Lacaillestraat 4, 1000 Brussel. De soep zal rondgebracht worden bij ouderen thuis tussen 15u en 17u.

Antennebegeleidster Saïda is wekelijks terug te vinden in de Marollen voor de permanenties op donderdag van 14u tot 16u, in het lokaal Le Bosch in de Huidevettersstraat 116. Je kan haar telefonisch bereiken op het nummer 0484/16.69.24 of via buurtpensioen.marollen@gmail.com

Saida Rian

saida.rian@kenniscentrumwwz.be
+32 (0)2 414 15 85

Saida kreeg het verenigingsleven met de paplepel ingegeven. In haar gezin in de Marollen stonden burenhulp, zorgen voor elkaar en vrijwilligerswerk centraal. Als medewerker van Het BuurtPensioen ondersteunt ze de burenhulpnetwerken. Dit doet ze altijd in nauwe wisselwerking met de partners en deelnemers. Ze helpt de lokale netwerken om een hechtere groep te worden met een sterke groepsidentiteit.