U bent hier

Nieuws rond vrijwilligerswerk

Primaire tabs

Schrijf jouw organisatie in voor de vrijwilligersmarkt op 25 november 2021

zondag, 1 augustus, 2021 - 12:25Zoek jij vrijwilligers?

Staat jouw organisatie open voor vrijwilligers die geen of beperkt Nederlands spreken of het Nederlands willen oefenen? Op onze gezellige markt brengen we kandidaat-vrijwilligers (nieuwkomers en anderstaligen) en organisaties samen voor een eerste kennismaking bij het zoeken naar passend vrijwilligerswerk.

Voor wie:

Organisaties die nieuwe vrijwilligers zoeken en tijd en moeite willen steken in versterking van hun vrijwilligers. Deelname is gratis maar let op, de plaatsen zijn beperkt.

Schrijf je organisatie in

Praktisch:

Donderdag 18 november 2021: 10u tot 12u |...Lees meer

Kenniscentrum WWZ Gazet

Kenniscentrum WWZ Gazet - Rondleiding 2021

maandag, 14 juni, 2021 - 10:41

Wie meer te weten wil komen over wat het Kenniscentrum WWZ allemaal voor jullie kan doen, krijgt van ons een Rondleiding.

In de Kenniscentrum WWZ Gazet gidsen we jou langs onze werking, projecten, vormingen en meer. We starten bij ons nieuw meerjarenplan en gaan langs Het BuurtPensioen en het Steunpunt Vrijwilligerswerk Brussel. We houden onder andere halt bij een aantal bouw- en woonzorgprojecten, intersectorale samenwerkingen en bij beleidswerk. Onderweg staan we ook stil bij een aantal publicaties, zoals de cahiers, de situatieanalyse over personen met een handicap en het onderzoekstraject over gezinnen in precaire leefomstandigheden.

...Lees meer

Projectoproep ‘Trampoline’ ondersteunt vrouwen met een migratieachtergrond via gecoacht vrijwilligerswerk

donderdag, 27 mei, 2021 - 13:24

Van de vrouwen in België die een nationaliteit hebben van een land buiten de EU15, was in 2019 50% niet actief op de arbeidsmarkt. Hoewel deze vrouwen vaak informeel aan het werk zijn, hebben ze officieel geen job en zijn ze er ook niet naar op zoek. Veelal hebben deze vrouwen niet de kans gehad om zicht te krijgen op de eigen vaardigheden en mogelijkheden, werkervaring op te doen en bewuste keuzes te maken rond werk. Met begeleid vrijwilligerswerk krijgen ze die mogelijkheid wel, vergroten ze hun sociaal netwerk en verhogen zij die ernaar op zoek zijn hun kans op...Lees meer

Organiseer jij een activiteit deze zomer? Stuur je oproep voor vrijwilligers naar ons

dinsdag, 25 mei, 2021 - 15:30Organiseert jouw organisatie deze zomer een activiteit zoals een feest, vakantie, festival, kamp, pop-up of dergelijke? Zoek je hiervoor vrijwilligers die willen een handje toesteken? Wij kunnen jou helpen en je oproep voor vrijwilligers promoten op onze zomerlijst. (zomerperiode = juni, juli, augustus, september)

Stuur je oproep naar ons Wij promoten je oproep op onze website in de overzichtspagina en maken extra promotie op onze Facebookpagina . We sturen de oproep ook door naar iedereen die zich...Lees meer

RAAMexpo 'vrijwilligers in Brussel' in Lakensestraat 60

donderdag, 18 maart, 2021 - 14:40

Wie een wandeling maakt door de stad kan aan de etalageramen van Cours de couture 11 kleurrijke en intieme portretten ontdekken van vrijwilligers in Brussel. Elk met een persoonlijk verhaal en unieke kijk op wat iemand drijft om vrijwilligerswerk te doen. De motivatie hiervoor verschilt bij elke vrijwilliger. Maar iedereen beschouwt het als een verrijking van zichzelf. Vrijwilligerswerk binnen een Brusselse context maakt het nog een tikkeltje bonter.

De raamexpo is een nieuw, laagdrempelig alternatief om veilig van de expo te genieten. De portretten werden gerealiseerd door de vrijwilligers van het redactieteam van ...Lees meer

Infopunt vrijwilligerwerk is opnieuw open

woensdag, 24 februari, 2021 - 16:36Ons Infopunt Vrijwilligerswerk is vanaf 1 maart 2021 opnieuw open

Zoek je vrijwilligerswerk dat bij je past? Wil je iets vragen, of eens van gedachten wisselen? Kom naar ons infopunt vrijwilligerswerk in Muntpunt op het gelijkvloers . Wij helpen je persoonlijk in je zoektocht naar het ideale vrijwilligerswerk. Je kan altijd langskomen zonder afspraak.

Openingsuren maart 2021:

maandag 12 – 14 uur

woensdag 12 – 14 uur

donderdag 12 – 14 uur

Adres

Muntpunt: Munt 6 | 1000 BrusselLees meer

Zoekt jouw organisatie vrijwilligers tijdens de coronacrisis?

maandag, 26 oktober, 2020 - 11:03Stuur je oproep door naar ons

Wij plaatsen jouw oproep op onze website. Onze websitepagina wordt mee gepromoot door VGC en Muntpunt. Je oproep wordt ook doorgestuurd naar iedereen die zich reeds kandidaat stelde als vrijwilliger. Laat ons horen of je extra handen kan gebruiken om te helpen. Doen!

Stuur via deze link je oproep naar ons

Zorg ervoor dat alles veilig verloopt, en gebruik de aanbevelingen van Het Vlaamse Steunpunt Vrijwilligerswerk als leidraad.

Photo by cottonbro from Pexels modified...Lees meer

Stickercampagne #WeVoluntHere

woensdag, 21 oktober, 2020 - 13:53Kleef de sticker op je raam

Voor ons is het kristalhelder: vrijwilligers verdienen aandacht en waardering. Niet alleen omdat ze doen wat ze doen, maar vooral ook voor wat ze betekenen. Ze zijn er in overvloed, maar de grote diversiteit aan vrijwilligersactiviteiten in de verschillende sectoren is bij veel mensen nog onbekend. Samen kunnen we de kracht van vrijwilligers(werk) zichtbaarder maken in het straatbeeld!

Hoe? Met de gloednieuwe campagne #WeVoluntHere!

In samenwerking met Plateforme Francophone du Volontariat ontwikkelden we sprekende stickers in 3 talen die we massaal verspreiden onder...Lees meer

buurtpensioen in actie

Brusselse buren helpen elkaar en verbinden onderling

maandag, 19 oktober, 2020 - 17:34

“Buren kunnen elkaar helpen op diverse manieren, dat kan gaan van een luisterend oor tot helpen bij de boodschappen, de hond uitlaten of een lift geven aan een minder mobiel persoon. Anderzijds willen we ook opnieuw mensen met elkaar verbinden. Heel wat mensen, zeker in grootsteden, zijn ongelooflijk eenzaam en dat valt de meesten heel zwaar. Een derde element is dat we daarbij altijd complementair zijn aan de professionele zorg.”

Deze mooie samenvatting van Het BuurtPensioen komt van Charlotte Hanssens in Samana-magazine van oktober 2020. Wie een mooi portret van het burenhulpnetwerk wil lezen, klikt op de ...Lees meer

Rondleiding 2020

dinsdag, 18 augustus, 2020 - 09:59

Wie meer te weten wil komen over wat het Kenniscentrum WWZ allemaal voor jullie kan doen, krijgt van ons een Rondleiding.

We vertellen alles over de Staten-Generaal Welzijn en Zorg en de opvolging ervan. Welk parcours legde Het BuurtPensioen af? Wat is nu buurtgerichte zorg en wat een zorgzame buurt? Hoe zorg je voor verbinding in een superdivers Brussel? Wat mag en kan een vrijwilliger? Welke interessante woonprojecten en -vormen bestaan er? Wat doen wij met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen?

Kom te weten waar het Kenniscentrum WWZ zich mee bezig hield en houdt en volg...Lees meer