U bent hier

Barbara-site

Oud schoolgebouwtje wordt samenwoonproject Hubbie en Pleegzorg

Aanspreekpunt 

Jeroen Dries

Jeroen.dries@kenniscentrumwwz.be
+32 (0)2 211 02 43

Jeroen is onze creatieve architect in huis. Hij ontwikkelt nieuwe (woonzorg-)projecten. Binnen het kader van regelgevingen en subsidies puzzelt hij samen met partners om visie, functies, ontwerp en financiering op elkaar af te stemmen. Wil je een (erkend) woonzorgproject ontwikkelen dan is Jeroen de geknipte persoon om jou hierin te begeleiden.

In Molenbeek staat een oud schoolgebouwtje dat momenteel in gebruik is als opslagplaats van een antiekhandelaar. 

De parochie is eigenaar en wil het verbouwen tot een een samenwoonproject.

De bewoners worden allemaal begeleid door een begeleider van Hubbie én door inwonende vrijwilligers die gecoached worden door Pleegzorg.

In het project willen we plaats bieden aan alleenstaanden of koppels op de benedenverdieping en aan gezinnen met kinderen op de bovenverdieping.
Op elk verdiep komt ook een woning voor (een koppel) vrijwilligers.
De bewoners kunnen op lange termijn in de woning verblijven, het profiel van hen:

- Cliënten die reeds zelfstandig wonen, maar die aangeven dat zij meer ondersteuning nodig hebben. Ze worden een dag ouder. Ze krijgen te maken met ziekte. Hun draagkracht is niet meer in verhouding tot de uitdagingen die ze in het leven tegenkomen. Hun netwerk valt weg waardoor zij geïsoleerd geraken.
- Cliënten die kinderen hebben en daardoor niet meer genoeg hebben aan sporadische begeleiding. Er is meer permanentie nodig. Aanwezigheid en toezicht. Betaalbare woningen ook, die groot genoeg zijn om elk kind een correcte plaats te geven.
- Cliënten die heel wat negatieve ervaringen achter de rug hebben in hun zoektocht naar huisvesting. Ze zijn thuisloos. Ze kregen te maken met huisjesmelkers. Hun woning werd onbewoonbaar verklaard. Ze zijn toe aan rust, een betrouwbare omgeving, een veilige haven van waar uit zij zich kunnen ontplooien, al dan niet met hun kinderen.

Hubbie stelt vast dat cliënten naar hun toekomen omdat ze hun problemen willen oplossen.   Hubbie werkt samen met hen aan kwaliteit van leven en aan een inclusief traject. Degelijke huisvesting kan een voorwaarde zijn om met cliënten met een beperking zo’n traject aan te gaan.

Isidoor Teirlinckstraat 34, 1080 Molenbeek