U bent hier

Brailleliga

Aanspreekpunt 

Jeroen Dries

Jeroen.dries@kenniscentrumwwz.be
+32 (0)2 211 02 43

Jeroen is onze creatieve architect in huis. Hij ontwikkelt nieuwe (woonzorg-)projecten. Binnen het kader van regelgevingen en subsidies puzzelt hij samen met partners om visie, functies, ontwerp en financiering op elkaar af te stemmen. Wil je een (erkend) woonzorgproject ontwikkelen dan is Jeroen de geknipte persoon om jou hierin te begeleiden.

Ook interessant: 

De website van de Brailleliga

De Brailleliga begeleidt en ondersteunt personen die slecht zien om zo autonoom mogelijk te kunnen leven en hun eigen keuzes te kunnen maken en waarmaken. In diezelfde geest wil de Brailleliga in hun kantoren in Sint-Gillis een centrum voor dagverzorging openen. Daar kunnen mensen met een visuele beperking elke weekdag terecht voor zinvolle en aangename tijdsbesteding, met passende aandacht voor problemen zoals sociaal isolement of slechte voedingsgewoonten. Die dagverzorging biedt onrechtstreeks ook steun aan mantelzorgers, die tijdelijk verlicht worden van hun zorgtaken.

De Brailleliga wil in dit dagcentrum diensten aanbieden die slechtziende mensen helpen om zelfstandiger te leven: lessen stoklopen, het gebruik van aangepaste computertoepassingen of hulpmiddelen in huis, gezond en veilig koken, papieren in orde brengen of tegemoetkomingen aanvragen, enzovoort. Dat de Brailleliga een dagcentrum opent dat vooral openstaat voor mensen met een visuele beperking, is nieuw in hun aanbod en erg vernieuwend.

Brussel