U bent hier

Miro Brutopia

Aanspreekpunt 

Jeroen Dries

Jeroen.dries@kenniscentrumwwz.be
+32 (0)2 211 02 43

Jeroen is onze creatieve architect in huis. Hij ontwikkelt nieuwe (woonzorg-)projecten. Binnen het kader van regelgevingen en subsidies puzzelt hij samen met partners om visie, functies, ontwerp en financiering op elkaar af te stemmen. Wil je een (erkend) woonzorgproject ontwikkelen dan is Jeroen de geknipte persoon om jou hierin te begeleiden.

Ook interessant: 

Interessante links

Brutopia is een collectief woonproject in Vorst, niet ver van het Zuidstation. Een groep geëngageerde bewoners investeerde er in een groot passiefgebouw met 30 gezinswoningen, een gemeenschappelijke tuin, een wasplaats en een polyvalente ruimte. Op voorstel van het Kenniscentrum kwam er op het gelijkvloers een lokaal dienstencentrum voor ouderen. Er waren in deze buurt immers geen Nederlandstalige woonzorgvoorzieningen.

LDC Het Anker werd als partner bij het project betrokken en in 2015 opende het nieuwe LDC Miro.

Het dienstencentrum heeft als doel om kwetsbare ouderen en zorgbehoevenden uit de buurt te ondersteunen om zo lang en zo zelfstandig mogelijk thuis en in hun vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen. Het LDC organiseert socioculturele activiteiten, uitstappen, vormingen in groep, biedt informatie aan en fungeert als sociaal aanspreekpunt voor kwetsbare buurtbewoners. Alle activiteiten zijn erop gericht het sociaal netwerk van de deelnemers te versterken.

De Merodestraat, 1190 Vorst