U bent hier

Het Anker

Aanspreekpunt 

Jeroen Dries

Jeroen.dries@kenniscentrumwwz.be
+32 (0)2 211 02 43

Jeroen is onze creatieve architect in huis. Hij ontwikkelt nieuwe (woonzorg-)projecten. Binnen het kader van regelgevingen en subsidies puzzelt hij samen met partners om visie, functies, ontwerp en financiering op elkaar af te stemmen. Wil je een (erkend) woonzorgproject ontwikkelen dan is Jeroen de geknipte persoon om jou hierin te begeleiden.

LDC Het Anker richt zich tot maatschappelijk kwetsbare buurtbewoners, met de focus op ouderen en zorgbehoevenden. Het dienstencentrum bouwt aan een zorgzame wijk, met veel aandacht voor de versterking van de sociale cohesie en ‘het kleine helpen’ van buren door buren. Op termijn wenst de vzw zich te ontwikkelen als sociaal-economie project.  

Toegankelijke renovatie
LDC Het Anker maakt deel uit van vzw LD3 en is gevestigd in de gebouwen van de parochie van de Begijnhofkerk. Het gebouw van Het Anker is al langer aan renovatie toe.

  • Het lokaal dienstencentrum is op het gelijkvloers, de eerste en de derde verdieping gevestigd. Om te voldoen aan de erkenningsvoorwaarden, moet het gebouw volledig toegankelijk gemaakt worden.
  • De tweede verdieping wordt ingenomen door een groepswoning voor drie ouderen. Deze zal verhuurd worden door een sociaal verhuurkantoor.