U bent hier

Sensibiliseringsactie 1 oktober 'Zeg het met een bloem' - Internationale Dag van de Ouderen

Sensibiliseringsactie 1 oktober 'Zeg het met een bloem' 

Help mee met onze sensibiliseringsactie 'Zeg het met een bloem' op 1 oktober voor de Internationale Dag voor de Ouderen.

Ouderen zijn misschien niet meteen zichtbaar, maar ze zijn zeker aanwezig in onze steden. Op 1 oktober 2021,  de Internationale Dag van de Ouderen, wordt naar jaarlijkse gewoonte een grote sensibiliseringcampagne gevoerd in de verschillende antennes van het BuurtPensioen. Jij kan ons daarbij helpen! 

De drie Brusselse hulpnetwerken bundelen dit jaar opnieuw hun solidaire krachten om mensen bewust te maken van kwetsbare ouderen in de buurt, en hoe we hen kunnen ondersteunen. Ook dit jaar staat daarbij het symbool van de bloem centraal. Met de sensibiliseringsactie 'Zeg het met een bloem' is het namelijk de bedoeling om een bloem aan te bieden aan een oudere die in jouw buurt woont, in een gebouw, naast de deur... Een eenvoudig maar attent gebaar dat eigenlijk al volstaat om iemands dag letterlijk op te fleuren en zo ook  het toenemende isolement onder ouderen te doorbreken. Bovendien word je zelf op die manier ook meer bewust van de ouderen die in iemands omgeving wonen.    

Voor het vierde jaar op rij, zullen de vrijwilligers van Het BuurtPensioen op 1 oktober de straat op gaan op verschillende plaatsen in Brussel om een bloemetje aan te bieden aan voorbijgangers in de buurt, en zo aandacht te vragen voor het toenemende isolement en de eenzaamheid onder ouderen.  
Ook jij kan zelf bijdragen aan de sensibiliseringsactie!  Er zijn twee mogelijkheden:   

  • Op 30 september : hier kan je meehelpen tijdens de voorbereidingen van de actie. Alle hulp is welkom! 
  • Op 1 oktober: je kan natuurlijk ook zelf de straat op gaan en een bloem aanbieden aan voorbijgangers. Zo draag je op op een directe manier bij aan de  sensibilisering op deze bijzondere dag.   Er zal hiervoor zeker ook een voorbereidingsdag worden voorzien, waar we jullie de actie concreet uitleggen en samen bespreken hoe jullie het best de mensen op staat kunnen benaderen.   

Interesse om mee te helpen? Contacteer Marie van burenhulpnetwerk Het BuurtPensioen via hello@samentoujours.be of 0483/63 63 76 . 

 

Adres 

Verschillende distributieplaatsen (straten, pleinen, market etc.) in Brussel.

Datum 
donderdag, 30 september, 2021 - 10:00
vrijdag, 1 oktober, 2021 - 10:00 tot 18:00
Prijs 
gratis
Lees ook 

Vrijwilligers van « Het BuurtPensioen-Pens(i)onsQuartier » en « Bras dessus Bras dessous » gaan voor het derde jaar op een rij de straten, pleinen en...

Welzijn
Kennis
Vrijwilligers

Zoek een antenne in je buurt

Zorg
Kennis