U bent hier

WEDSTRIJD: een nieuwe naam voor het BuurtPensioen - Pens(i)onsQuartier

Het BuurtPensioen wordt zelfstandig

Vanaf 1 januari 2022 is Het BuurtPensioen – Pens(i)onsQuartier officieel een zelfstandige vzw. We maken dus niet langer deel uit van het Kenniscentrum WWZ. Achter de schermen bouwen wij ondertussen aan een afzonderlijke, nieuwe website. In afwachting gebruiken we tijdelijk nog enkele pagina's van deze website. We verwelkomen je graag binnenkort op onze nieuwe website. Veel leesplezier.
Het BuurtPensioen - Pens(i)onsQuartierteam

 

A partir du 1er janvier 2022, Het BuurtPensioen - Pens(i)onsQuartier est officiellement une asbl indépendante. Nous ne faisons donc plus partie de Kenniscentrum WWZ. Entre-temps, dans les coulisses, nous construisons un tout nouveau site web. En attendant, nous utiliserons encore temporairement certaines pages de ce site web. Nous nous réjouissons de vous accueillir bientôt sur notre nouveau site. Bonne lecture.
L'équipe de Het BuurtPensioen - Pens(i)onsQuartier  

WEDSTRIJD: help jij ons aan een nieuwe naam? 

In 2022 wordt het BuurtPensioen – Pens(i)onsQuartier een zelfstandige organisatie en zullen we dus niet langer deel uitmaken van het Kenniscentrum WWZ. Ter gelegenheid van die grote stap gaan we op zoek naar een NIEUWE NAAM en jij kan ons daarbij helpen. Stuur ons al jouw creatieve ideeën door en maak kans op een lekker etentje georganiseerd door het BuurtPensioenteam!

Het BuurtPensioen ontstond in 2013 als een project van het Kenniscentrum WWZ, als een project van informele, buurtgerichte zorg. Later dat jaar al zag onze eerste BuurtPensioen antenne het levenslicht in Neder-Over-Heembeek. Onze burenhulpnetwerken zijn over de jaren heen enorm gegroeid. Vandaag telt ons netwerk 10 actieve antennes over heel Brussel met meer dan 600 geëngageerde buurtbewoners. In 2022 zet onze organisatie een belangrijke stap en worden het BuurtPensioen - Pens(i)onsQuartier een zelfstandige vzw. Zo kunnen wij als organisatie nog beter onze buurtbewoners en vrijwilligers  ondersteunen, begeleiden en op zoek kunnen gaan naar duurzame oplossingen voor alle kleine zorgvragen.

Die stap brengt groot nieuws met zich mee: we gaan namelijk op zoek naar een nieuwe naam voor ons netwerk en jij kan ons daarbij helpen.  Heb jij misschien de perfecte suggestie voor een nieuwe, sprankelende naam? Dan is dit jouw kans om het ons te laten weten.

Enkele vereisten: we zijn namelijk op zoek naar een naam die

  • Te begrijpen is voor zowel Nederlandstaligen als Franstaligen
  • Eenvoudig geformuleerd en makkelijk te onthouden is
  • Die ook de kern van ons netwerk omschrijft of bevat, denk daarbij zeker aan burenhulp, ouderen, kleine zorg, buurtnetwerk, solidariteit etc.

Prijs: Wie ons de ultieme nieuwe naam kan bezorgen, maakt kans op een lekker en gezellig etentje georganiseerd door het BuurtPensioen team!

Wat moet ik doen? Stuur jouw voorstel tegen ten laatste 31 januari 2021 naar buurtpensioen@kenniscentrumwwz.be, met als onderwerp ‘nieuwe naam’ of geef jouw idee door aan jouw antennebegeleidster. Laat je creativiteit de volle loop!

Alles zal in de loop van 2022 feestelijk ingehuldigd worden. Wordt vervolgd! 

Graag willen we ook het volledige team van het Kenniscentrum WWZ bedanken voor hun jarenlange ondersteuning. Het is fijn om te weten dat we ook de komende tijd nog op de steun van het Kenniscentrum kunnen rekenen.

Katrien Vervoort

katrien.vervoort@kenniscentrumwwz.be
02 413 01 42
0484 48 38 33

Katrien is de coördinator van Het BuurtPensioen. Het BuurtPensioen begeleidt lokale burenhulpnetwerken in verschillende wijken in Brussel. Katrien gelooft sterk in het potentieel van informele burenhulp, zowel op vlak van zorg voor onze ouderen als voor het aangenamer maken van onze wijken. Wil je meer weten over de burenhulpnetwerken of wil je zelf mee een burenhulpnetwerk uitbouwen, dan kan je bij haar terecht.