U bent hier

Open Inspiria "Werken met Impact"

Werken met impact. Doe mee op 24 oktober tijdens Open Inspiria.

Op 24 oktober (voormiddag) organiseren wij voor onze zorg- en welzijnssectoren in Brussel een vormingsvoormiddag rond ‘werken met Impact’.

Kader:

Impact is een woord dat meer en meer gebruikt wordt en wel eens verengd wordt  tot ‘meetbare impact’. Maar ook organisaties vragen soms hoe ze hun impact kunnen monitoren en wat ze met dit concept kunnen doen. We organiseren ook weldra een Staten-Generaal Welzijn en Zorg Brussel (15 februari 2019). We willen op die dag een aantal acties vastleggen rond thema’s, waar we als sector zelf impact op hebben. Dringend tijd dus om ons als intersectoraal netwerk bij te scholen in ‘Wat is impact?’

Opzet van 24 oktober:

We willen de voormiddag opvatten als een zelfreflectie voor de deelnemers, waarbij ze elkaar, vanuit verschillende sectoren inspireren.

1. Duiding door Tomas De Groote (Sociale Innovatiefabriek)

Tomas geeft ons een stevige inleiding in het begrippenkader: ‘wat is ‘impact’ en wat verstaan we onder ‘impactgericht werken’. Wat zijn de verschillende vormen van ‘verantwoording’ rond impact. Tot slot geeft hij een korte toelichting over de tool ‘Impact Wizard’.

2. Concreet aan de slag met impactevaluatie: een inspirerende getuigenis door Riet Steel (SAM steunpunt Mens en Samenleving vzw)

In Samenlevingsopbouw is men aan de slag met impactevaluatie, eerst in innovatieve woonprojecten in Brussel, Antwerpen en Gent en nu ook in andere projecten verspreid over Vlaanderen. Door middel van een leertraject met pilootcases zoekt men naar een inbedding van impactevaluatie in processen van (strategische) planning en kwaliteitsbeleid. Riet deelt vanuit haar ervaring met de leerprocessen, de successen en moeilijkheden bij het evalueren van impact op micro- als op macroniveau.

3. Wij inspireren elkaar:

Daarna gaan we aan tafel. Bij Open Inspiria zijn de tafels intersectoraal samengesteld. We komen graag uw ervaring te weten. We wisselen uit over wat ‘werken rond impact’ bij u betekent, zowel voor cliënt, bezoeker of gast, als medewerker of op het niveau van de samenleving, welke tools en taal u daar in de organisatie voor gebruikt, wat obstakels en noden zijn om beter te kunnen werken met een maatschappelijke impact.

Meer info: www.impactwizard.be

Praktisch

Dit is een open Inspiratiemoment van Inspiria

Dag: Woensdag 24 oktober 2018

Uur: Vanaf 9u30 tot 13u

Plaats: de Markten, Zaal Middenzolder, Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel

Catering: er worden broodjes voorzien om te kunnen netwerken met de andere aanwezigen. Gelieve aan te duiden of u tijdens de lunch kunt aanwezig zijn en wij een broodje voor u voorzien.

Schrijf u nu in

Adres 

de Markten, zaal Middenzolder, Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel

Datum 
woensdag, 24 oktober, 2018 - 09:30
Lees ook 
samenwerken

Reflectie rond de beleidsevoluties en de tendensen.

Welzijn
voeten

Resultaten editie 2019: Staten-Generaal Welzijn en Zorg Brussel

Welzijn
Zorg