U bent hier

Inhoudelijke invulling van een nieuw woonzorgproject uitwerken en voorstellen.

i-mens

i-mens plant aan de Kanaalzone in Anderlecht een woonzorgcentrum met 105 woningen, 6 plaatsen kortverblijf, een lokaal dienstencentrum, een dagverzorgingscentrum voor 10 zorgbehoevenden, 25 assistentiewoningen en een kinderdagverblijf. De bouwaanvraag werd eind 2016 ingediend.

Samenhuizen

Niet ver van de Grote Markt in Brussel wonen 17 mensen in het project Samenhuizen. Bewoners met een verstandelijke beperking wonen er samen met mensen met het syndroom van Korsakov en een aantal ouderen. Wat hen verbindt, is dat ze samen met anderen willen wonen. Iedereen heeft zijn eigen woning, maar er is ook een gemeenschappelijk ruimte, een tuin en een waskot.

De Harmonie

De Harmonie is het oudste lokaal dienstencentrum in Brussel. De thuisbasis van de werking was een oude veilingzaal, die echter niet geschikt was om de werking verder uit te bouwen. Daarom werd in 2012 beslist om een nieuwbouw te realiseren. Boven het dienstencentrum komen ook negen woningen voor ouderen, waarvan één groepswoning voor drie personen. De werken starten in 2017.

Cosmos

Lokaal dienstencentrum Cosmos vzw in Anderlecht richt zich niet alleen tot senioren, maar stelt zich open voor alle wijkbewoners. Om haar wijkwerking in Kuregem te versterken, kocht Cosmos een leegstaand bedrijfsgebouw in art-decostijl. Daar komt, na een grondige verbouwing, een grote ontmoetingsruimte, een buurtrestaurant, zes zorgwoningen voor Arikaanse vrouwen en kantoren voor buurtorganisaties.

Begijnenstraat II

Zonnelied vzw biedt diensten aan voor personen met een meervoudige handicap of met een niet aangeboren hersenletsel (NAH). Op dezelfde locatie zijn verschillende woonzorgprojecten, zoals een nursingunit, aanleunwoningen, een dagcentrum, een collectieve autonome dagopvang ... allemaal diensten om zwaar zorgbehoevenden zo goed mogelijk bij te staan.