U bent hier

VUB zoekt examenstewards

VUB zoekt examenstewards

Om de organisatie van de januari-examens in goede banen te leiden, is VUB op zoek naar mensen die zich de komende maanden willen engageren als steward. 

Wat doet een steward?

Als steward ben je aanwezig op de campus of examenlocatie. Je doet enerzijds aan publiekbegeleiding/crowd control bij de toegang tot de examenlokalen, en je houdt toezicht op de naleving van de voorzorgsmaatregelen anderzijds. Je ziet erop toe dat studenten en personeelsleden afstand houden, hun handen desinfecteren, niet samentroepen en een mondmasker dragen. Je verstrekt informatie en neemt contact op met de coördinator ter plekke wanneer er zich problemen zouden voordien. Indien nodig kan je ook ingeschakeld worden voor de verdeling van preventiemateriaal zoals mondmaskerkits, ontsmettingsmiddelen, en zo verder. Stewards houden geen toezicht op het examenverloop binnen in de examenlokalen, dit gebeurt door docenten & assistenten. 

Als steward krijg je ofwel een vaste plek toegewezen bij de toegang tot een examenlokaal, ofwel word je ingeschakeld als 'vliegende steward', waarbij je regelmatig een oogje in het zeil houdt bij verschillende kleine examenlokalen verspreid op de campus.

Praktisch

De examenperiode loopt van 4 tot en met 30 januari 2021 op volgende locaties:

  • Brussels Health Campus, Jette
  • Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus, Elsene
  • Koninlijk Museum voor Kunst & Geschiedenis
  • Brussels City Campus, Jozef II-straat 47

We zoeken mensen die zich op regelmatige basis kunnen inzetten tijdens de examenperiode, op één of meerdere locaties, op de volgende momenten:

  • Ochtend: start vanaf ten vroegste 7u30
  • Namiddag: doorgaans tot 17 of 18u, maar kan occassioneel ook later zijn 

Shifts duren, afhankelijk van de examenplanning en bezetting, maximaal 4 tot 5 uur lang - soms ook korter. 

Je krijgt een vrijwilligersvergoeding voor je inzet. Deze bedraagt het wettelijk maximum van 34,71 euro per dag, ongeacht de duur van je inzet als steward.

Stel je kandidaat als examensteward

Ben je bereid om hier mee je schouders onder te zetten? Laat het ons zo snel mogelijk weten via dit formulier of neem contact op via stewards@vub.be.

Meer info op de VUB-website.

 

< Terug naar overzicht

 

foto: VUB
Lees ook 

Wil je helpen? Bekijk hier de oproepen voor vrijwilligers

Kennis
Vrijwilligers