U bent hier

Vrijwilligerswerk tijdens de kerst- en eindejaarsperiode

Vrijwilligerswerk tijdens de kerst- en eindejaarsperiode

Wil je graag een nuttige, waardevolle en bijzondere invulling geven aan je feestdagen? 

Bekijk onze lijst met organisaties die op zoek zijn naar extra vrijwilligers specifiek voor de kerst- en nieuwjaarsperiode!!

 


Zonnelied vzw

Op 15 december wordt een Kerstmarkt georganiseerd door Zonnelied vzw. Iedereen is welkom! Om de kerstmarkt in goede banen te leiden zoeken ze vrijwilligers die kunnen helpen met de opbouw van de kerstmarkt (tenten, stoelen, tafels, versiering, verlichting) vanaf 13u. Hulp bij de standen vnl catering tussen 15u en 20u30 en de afbouw en opruim om 21u. De kerstmarkt vindt plaats in De stroom, Begijnenstraat 54 te Molenbeek.

Contact: Jan Hertecant 0478 11 59 10 | Marlies Opsomer  0499 75 62 80 | begijnenpassage@zonnelied.be

Meer info


Santegidio

Op kerstdag, 25-12-2017 gaat er van +/- 10u tot +/- 16u in de Rijkeklarenkerk (Rijkeklarenstraat 21, vlak bij de Beurs) een kerstfeest voor daklozen.Santegidio zoekt vrijwilligers die willen komen helpen met opdienen, hulp bieden in de keuken of helpen met het voorbereiden en uitdelen van cadeau's. Er wordt ook verwacht dat vrijwilligers naar een voorbereidende vergadering komen, zodat de dag zelf alles vlot verloopt. 

Contact: Tim De Mey |  T 0491 186 008 |  tim.demey@santegidio.be

Meer info


De Samaritanen vzw

op 31/12 organiseerd de Samaritaan vzw een Niewjaarsmaaltijd van 18.30 tot 21.30. Hiervoor zoeken ze vrijwilligers die willen opdienen en opletten dat de mensen op een vlotte manier bediend kunnen worden. Ieder jaar komen op deze Eindejaarsavond 300 tot 400 mensen samen. Door dit initiatief ondervinden de vrijwilligers aan den lijve wat het woord "solidariteit" betekent. De gevoelens en emoties die door dit feest teweeg gebracht worden zijn dan ook heel sterk en blijvend. Afspraak aan metrostation Kruidtuin/Botanique, Kruidtuinlaan.

Contact: Pascaline | T 0472 330 330 | les.samaritains.asbl@gmail.com

Meer info


OCMW Vilvoorde, Stad Vilvoorde en CAW Vilvoorde

slaan de handen in elkaar om de winteropvang voor daklozen te voorzien, dit met de steun van meerdere sociale organisaties in Vilvoorde. Voor de winteropvang voor daklozen zoeken zij nog naar enthousiaste vrijwilligers die een handje kunnen toesteken tijdens de kerstperiode (kerstmis en/of nieuwjaar). Als vrijwilliger breng je een deel van de avond/ochtend samen met de gebruikers door en/of blijf je slapen. Tijdens deze permanenties geef je een warme maaltijd aan de gebruikers, houd je een babbel en ondersteun je in praktische zaken zoals het klaarzetten van de maaltijd. Ze zijn op zoek naar vrijwilligers die mee de avond- (20u-22u), ochtend- (06u-08u) en/of nachtpermanentie (22u-06u) willen verzekeren.

Contact: de winteropvang 0471/81 19 04 | de sociale dienst van het OCMW Vilvoorde 02 257 98 00 (elke weekdag tussen 9 en 12 uur) | winteropvang@ocmwvilvoorde.be 

Meer info


De lijst wordt continu aangevuld en up-to-date gehouden.

Zoekt jouw organisatie ook nog tijdelijke hulp tijdens kerst en nieuwjaar? Stuur je oproep naar ons

Lees ook 

Vind leuke en interessante vacatures bij honderden vrijwilligersorganisaties in Brussel

Overzicht

Wij helpen je persoonlijk in je zoektocht naar het ideale vrijwilligerswerk

Vrijwilligers

Vacature in de kijker, tijdelijke opdrachten, vrijwilligerswerk in het buitenland en veel meer.

Vrijwilligers