U bent hier

Aankondigingen

Primaire tabsVorming
26/08/2019 - 10:30
Wil je graag zorgen voor andere mensen? Wil je graag in de zorgsector werken? En is je Nederlands nog niet sterk genoeg om te solliciteren of te studeren? Of weet je nog niet goed welk beroep uit de zorgsector bij jou past?

Dan is deze opleiding iets voor jou!

Na de opleiding durf je meer Nederlands te spreken, weet je goed wat werken als verpleegkundige, verzorgende of zorgkundige is, begrijp je beter hoe mensen met elkaar communiceren en kan...Meer lezen

Infomoment
07/09/2019 -
09:30 tot 13:00

Kent u de bachelor-na-bachelor opleiding van Odisee ‘ Psychosociale Gerontologie ’ al? Het is een opleiding die zich richt op professionals die al werken in de (ruime) ouderensector, maar ook op personen die in het verleden een diploma ergotherapie, verpleegkunde, orthopedagogie, gezinswetenschappen, etc. behaalden.

De opleiding is een meerwaarde op het werkveld, zo getuigen onze afgestudeerden zelf – maar met de maatschappelijke veranderingen wordt dat alleen nog meer zo. Gezien de vergrijzing van de samenleving is er meer dan...Meer lezen

Vorming
10/09/2019 -
12:30 tot 16:30

Het stellen van grenzen is één van de meest onderschatte vaardigheden voor het onderhouden van goede relaties. Veel mensen vinden het lastig om hun grens aan te geven. Hoe maak je dit onderwerp bespreekbaar met je vrijwilligers? Hoe ga je proactief te werk? Op welke manier breng je de visie van de organisatie over? Wat zijn jullie geschreven en ongeschreven regels?

Voorkomen is beter dan genezen. Vrijwilligers nemen soms teveel hooi op hun vork. Help hen om...Meer lezen

Voordracht
12/09/2019 - 09:00 tot 13/09/2019 - 16:00

Het tweedaagse congres ‘ Palliatieve zorg is van iedereen ’ op donderdag 12 en vrijdag 13 september 2019 in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel wordt georganiseerd door INTEGRATE , een vier jaar durend onderzoeksproject dat wordt uitgevoerd door de End-of-Life Care Research Group (VUB-UGent) en KU Leuven LUCAS .

Op het programma staat een interessante mix van nieuwe onderzoeksresultaten en best practices uit...Meer lezen

Workshop
18/09/2019 -
09:00 tot 13:00

11% van de Brusselaars is ontevreden over zijn sociale contacten, bijna 40% voelde zich de voorbije jaren al eens niet zo goed in zijn vel, meer dan 20% heeft een ernstig psychisch aandoening. Psychische kwetsbaarheid is een onmiskenbare realiteit voor veel inwoners van deze stad en kent vele vormen en gradaties.

Tijdens de Open Inspiria van 18 september zetten we het thema centraal en verkennen we hoe eerstelijnsdiensten, welzijnswerkers, buurtwerkingen, sociaal werkpraktijken en vrijwilligerswerk kunnen bijdragen in...Meer lezen

Workshop
23/09/2019 - 13:30

Wat is intervisie ? Intervisie is een ontmoeting tussen begeleiders die de tijd nemen om na te denken rond praktijkervaring, waarbij in alle vertrouwen, op basis van uitwisseling, werkpistes worden uitgewerkt.

De doelstellingen ? Ondersteuning van de begeleiders en hun team. Ruimte creëren voor uitwisseling van praktijkervaringen voor personen die werken met migranten. Bevorderen en versterken van netwerken

De 3 tijdsaspecten van de intervisie : 1. Tijd om elkaar beter te leren kennen, door middel...Meer lezen

Lerend netwerk
07/10/2019 - 14:00

Smes-B heeft de inschrijvingen voor de 2019-2020 SMES-B intervisies cyclus geopend!

Deze intervisies zijn bedoeld voor werknemers in de geestelijke gezondheidszorg en de sociale sector in kwestie met betrekking tot hun beroepspraktijk en de situaties die hun publiek(en) ervaren.

Elke groep, bestaande uit een tiental deelnemers en geleid door twee sprekers, komt maandelijks en op een reizende basis bijeen in de vertegenwoordigde instellingen.

De kwesties die door de deelnemers aan de orde worden gesteld, zijn het onderwerp...Meer lezen

Vorming
15/10/2019 -
09:30 tot 12:30

Bijscholing: 'Ervaringen en noden van ouders van een suïcidaal kind. Hoe ouders betrekken en ondersteunen in het zorgtraject van een suïcidaal kind?'

Deze bijscholing vindt plaats op 15/10/2019 van 9u30 tot 12u30 in het Vormingscentrum Guislain - campus Guislain.

Hoe kunnen hulpverleners de ouders betrekken als bondgenoten in het helingsproces van het kind zonder de vertrouwensband tussen hulpverlener en kind te ondermijnen? Wat zijn eigenlijk de noden en verwachtingen van ouders die te maken krijgen met een suïcidaal...Meer lezen
Evenement
15/10/2019 -
14:00 tot 19:00

Van 14 tot 20 oktober is het weer zover: de week van NAH . Naar schatting 247.000 mensen in Vlaanderen hebben een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Die relatief onbekende aandoening is veelal onzichtbaar en onherkenbaar. Met 'De week van NAH' brengen we daar verandering in.

Het samenwerkingsverband NAH in Vlaams-Brabant en Brussel zet deze week extra in de verf en organiseert voor de eerste keer een Trefdag NAH , op dinsdag 15 oktober...Meer lezen

Vorming
17/10/2019 -
09:30 tot 16:30

DEZE VORMING IS VOLZET, schrijf je in op onze wachtlijst . Wij contacteren jou indien er plaats vrijkomt of een 2de editie georganiseerd wordt.

Hoe betrek je de buurtbewoners en hoe maak je mensen enthousiast? Hoe zorg je ervoor dat ze vrijwilliger worden in jouw organisatie? Heb jij een duidelijk beeld op je buurt en de bewoners? Kennen zij jouw organisatie?

Het grote potentieel aan burgers die zeggen...Meer lezen