U bent hier

Aankondigingen

Primaire tabsEvenement
23/02/2019 - 00:00 tot 03/03/2019 - 00:00

KAARTJES EN GADGETS VOOR JE VRIJWILLIGERS

Bedank je vrijwilligers eens extra tijdens de ‘Week van de Vrijwilliger’ (23 februari tot en met 3 maart 2019). Bestel bij ons een leuk kaartje, tas of infoboekje voor je vrijwilligers of gebruik onze gratis digitale kaartjes met nieuwe ontwerpen voor de week van de vrijwilliger!

Ga naar onze shop

Volg ons op sociale media en schrijf in op onze...Meer lezen

28/02/2019 -
14:00 tot 17:00

Het boek “Sociaal Schaduwwerk. Over informele spelers in het welzijnslandschap” neemt je mee langs een waaier van vaak onzichtbare sociaalwerkpraktijken. Het boek kwam participatief tot stand, met tientallen auteurs uit zowel de academische wereld, het middenveld en vanop het terrein.

Het boek werpt licht op de rijkdom van taken die informele spelers zoals zelforganisaties en burgerorganisaties op zich nemen. Vaak met veel vrijwillige krachten, maar niet zomaar gestuwd door vrijwillige keuzes.

Hun ...Meer lezen

Evenement
14/03/2019 -
09:00 tot 15:45

In onze samenleving ontstaan heel wat nieuwe vormen van solidariteit en ontmoeting. Niet enkel overheden, intermediairen en professionals kunnen gezinnen ondersteunen, ook burgers en gezinnen steken zélf de handen uit de mouwen. Tijdens de Gezinsconferentie stellen wij als Kenniscentrum Gezinswetenschappen samen met de Gezinsbond de resultaten voor van ons verkennend onderzoek naar burgerinitiatieven die gezinnen centraal stellen.

Het brengen van verschillende soorten initiatieven in kaart; gaan na wat faciliterende en belemmerende factoren zijn; welke rol de verschillende ondersteunende organisaties...Meer lezen
Evenement
14/03/2019 -
10:30 tot 16:00
Ben jij op zoek naar vrijwilligerswerk?

Kom naar onze markt en maak kennis met Brusselse organisaties. Deze vrijwilligersmarkt focust op toegankelijk vrijwilligerswerk voor nieuwkomers en anderstaligen die Nederlands leren.

Toegang: gratis

Vooraf inschrijven is niet nodig . No stress! Kom gewoon af! Doorlopend tussen 10u30 en 16u.

Plaats: MUNTPUNT, gelijkvloers

Datum: donderdag 14 maart 2019

Are you looking for voluntary work?

Come to our event and meet...Meer lezen

Vorming
21/03/2019 -
09:30 tot 16:30
Hoe kan je doordacht te werk gaan om de juiste vrijwilliger te vinden, van een interimtaakje tot een kernfunctie? 09:30 - 12:30: Vrijwilligersprofielen voor jouw organisatie of vereniging

We leren hoe je voor je organisatie of vereniging vrijwilligersprofielen kan definiëren, en hoe je je kan onderscheiden tussen de andere talloze organisaties die evenzeer vandaag nog een vrijwilliger willen.

13:30 - 16:30: Wervende communicatie

“Een vacature schrijven? Hoe begin ik daar aan?” Een goeie vrijwilligersvacature schrijven leren we...Meer lezen

Studiedag
21/03/2019 -
18:45 tot 22:00
Hoe kan je als eerstelijnswerker bijdragen aan de gezonde stad? ” “ Hoe kan de stad bijdragen aan jullie eerstelijnswerking?

Deze twee vragen vormen het uitgangspunt voor een avond rijk aan inzichten, praktijken en initiatieven rond de gezonde stad. Naast eerstelijnswerkers en zorgorganisaties, nodigen we stedelijke professionals, burgers en middenveldinitiatieven uit om de dialoog aan te gaan en samen werk te maken van een zorgzame leefomgeving.

In de stad komen diverse aspecten rond zorg samen....Meer lezen

Evenement
25/03/2019 -
09:00 tot 16:00

In een zorgzame buurt kan iedereen – jong en of oud, fit of zorgbehoevend, nieuwkomer of geboren in de wijk – op een kwaliteitsvolle manier samenwonen en samenleven. Allemaal dromen we van een buurt waar het aangenaam leven is en wonen, welzijn en zorg optimaal met elkaar verweven zijn. Buurten staan volop in de belangstelling maar zijn ook permanent in beweging. Maar hoe maakt u van een buurt een zorgzame buurt ? Waarom is dit belangrijk? Hoe kunnen beleidsmakers en...Meer lezen

Infomoment
07/05/2019 -
13:00 tot 16:00
Weet jij het antwoord op deze vragen? Wie mag als vrijwilliger aan de slag? Kunnen mensen in asielprocedure ook vrijwilligerswerk doen? Kan ik bij dezelfde organisatie bijklussen en vrijwilligerswerk doen? Moet onze koepelorganisatie zorgen voor een verzekering voor de vrijwilligers? Is de informatieplicht voor de vrijwilligers zoiets als een contract? Waarmee moet je rekening houden als je maar af en toe eens een vrijwilliger wil inzetten? Moet je rekening houden met het Vlaams decreet Vrijwilligerswerk als Brusselse organisatie? 2018 was...Meer lezen
Infomoment
09/05/2019 - 00:00

Met de projectoproep Bruss-it zet de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) al enkele jaren in op gemeenschapsvorming in de gedeelde ruimte. In totaal subsidieerde de VGC al 55 projecten die elk op hun eigen manier de stad leefbaarder willen maken.

Wil je meer te weten komen over de Bruss-it projecten die de VGC ondersteunt? Wil je inspiratie opdoen of ervaringen uitwisselen rond slim ruimtegebruik, ontmoeting en uitwisseling in de gedeelde ruimte, burgerinitiatieven ...? Wil je andere stadsmakers ontmoeten?

Hou deze...Meer lezen