U bent hier

Aankondigingen

Primaire tabs20/08/2018 - 00:00 tot 24/08/2018 - 00:00
Een jongerenkamp voor risicovolle gamers

Tijdens het Rebootkamp worden deelnemers uitgedaagd om op een actieve, creatieve en reflectieve manier aan slag te gaan met leeftijdsgenoten die eenzelfde passie hebben voor gamen. Groepsdynamica en zelfontdekking staan centraal doorheen het kamp. Deelnemers kunnen zich onderdompelen in een waaier van activiteiten die mogelijk een plaats kunnen innemen in hun leefwereld naast gamen.

Reboot kadert binnen het gedachtengoed van peersupport en vroeginterventie . Met dit project willen we...Meer lezen

Vorming
27/09/2018 -
09:30 tot 13:00
Haal het beste uit je vrijwilligers

De talentenscan is een handig hulpmiddel om jouw noden (als organisatie) te koppelen aan de beschikbare talenten van jouw vrijwilligers. En het helpt om zeer gericht nieuwe vrijwilligers aan te trekken! Je ontwikkelt een talentenscan op maat van jouw organisatie.

Na deze workshop kan je de talentenscan gebruiken als evaluatietool voor je huidige vrijwilligers of om nieuwe vrijwilligers te werven.

Doelgroep

Voor medewerkers en verantwoordelijken...Meer lezen

Vorming
18/10/2018 -
09:30 tot 16:30
Wij willen meer diversiteit maar... hoe beginnen we hieraan?

Metusera Nsengiyumva, consulent integratie bij het Agentschap Integratie en Inburgering (Brussel), schetst eerst een duidelijk beeld van de diversiteit in Brussel en het potentieel hiervan aan (kandidaat)vrijwilligers.

Vervolgens verdiepen we ons in het belang van een goede kennismaking en verdere begeleiding van elke vrijwilliger. Je krijgt voorbeelden uit verschillende sectoren en methodieken waar je als organisatie praktisch mee aan de slag kan.

Wil je een multicultureel team?...Meer lezen
19/10/2018 -
09:30 tot 13:30

In het najaar organiseert SAM, steunpunt Mens en Samenleving, samen met een aantal partners uit de regio, twee impulsdagen rond middelengebruik en beperking. Beide dagen gaan door in de voormiddag, in het Huis van het Nederlands te Brussel.

Op 19 november richten we ons naar Buso en CLB, op 20 november naar OCMW’s, CAW’s en de tewerkstellingssector.

Programma (voorlopig):

Voorstelling consulentenwerking Voorstelling materialen (preventiewerkers) Workshops: oefensessie middelengebruik; gamen; herkennen van een licht verstandelijke berperking; casustafels, ...

Vragen,...Meer lezen

Evenement
24/10/2018 -
09:00 tot 16:30

Op woensdag 24 oktober 2018 organiseert het INTEGRATE consortium (VUB/UGent/KULeuven) een congres in Brussel over de vermaatschappelijking van de palliatieve zorg in Vlaanderen . De onderzoekers gaan dieper in op de problemen en verbeterpunten voor ...Meer lezen

Studiedag
23/11/2018 -
09:00 tot 16:00

Iedereen is het erover eens: effectieve hulpverlening betrekt ook het netwerk rond cliënten. Ook wanneer jongeren uitstromen uit een voorziening, is het vaak erg belangrijk dat ze op een netwerk kunnen terugvallen. Maar hoe bouw en onderhoud je zo’n netwerk? Welke rol kan jij als jeugdhulpverlener daarin spelen? Wie betrek je zeker?

Voor wie?

Deze vormingsdag staat open voor organisaties in Brussel die werk willen maken van het betrekken van het netwerk van cliënten, zowel in concrete...Meer lezen

Evenement
05/12/2018 - 00:00
Internationale Dag Vrijwilligerswerk

IVD? Dat is de afkorting van ‘International Volunteering Day’, ofwel de Internationale dag van de Vrijwilliger. Elk jaar op 5 december staat de wereld heel even stil bij de miljoenen vrijwilligers die zich overal ter wereld nuttig maken. Ook in Brussel! Vrijwilligers dragen immers bij op zoveel domeinen; het zijn actieve burgers die onmisbaar zijn. Niet zomaar prikten de Verenigde Naties in 1985 al deze dag met ...Meer lezen

Studiedag, Infomoment
06/12/2018 -
09:00 tot 19:00

2019 wordt een scharnierjaar. Nieuwe lokale en provinciale bestuursploegen gaan van start. We kiezen een nieuw Vlaams Parlement. Samen met burgers en diverse organisaties willen lokale en regionale beleidsmakers een warmhartig woonbeleid uittekenen, om zo een antwoord te zoeken op één van de grotere uitdagingen van de toekomst: WONEN.

Hoe werken we aan duurzame buurten, waar iedereen wil en kan wonen en leven? Wie zal nog een betaalbare woning vinden in onze gemeente? Waar en hoe willen onze kinderen...Meer lezen