U bent hier

Doe mee met het 'Dia-land'-onderzoek!

Dia-land onderzoekt de behoefte aan diagnostiek bij volwassenen met een ontwikkelingsstoornis of niet-aangeboren hersenletsel in Vlaanderen. Het is een samenwerking tussen OLO-Rotonde en Universiteit Antwerpen. Ze organiseren een digitale focusgroep op maandag 28 maart van 10-12u of woensdag 20 april van 10-12u.

 

  • Werkt u of werkt uw organisatie met kwetsbare volwassenen in armoede, met een migratieachtergrond en/of die in contact zijn gekomen met justitie?
  • Vermoedt u dat er bij deze volwassenen soms sprake is van een onderliggende (niet-gediagnosticeerde) ontwikkelingsstoornis (ADHD, ASS of verstandelijke beperking) of niet-aangeboren hersenletsel (NAH)?
  • Merkt u op dat het niet altijd even evident is om deze volwassenen bij de juiste hulp te krijgen?

Neem dan mij met de digitale focusgroep, waarbij u samen met enkele andere hulpverleners in een groepsgesprek wordt bevraagd naar de behoefte van deze volwassenen aan diagnostisch onderzoek. De onderzoekers hopen om van jullie te kunnen leren over hoe het diagnostisch aanbod in Vlaanderen beter kan worden afgestemd op de behoeften van kwetsbare volwassenen.

Uiteraard kan ook voor u als hulpverlener een boeiend en leerrijk gesprek worden, waarbij we van elkaars werking en kennis kunnen leren.

Kunt u via de digitale weg aansluiten op maandag 28 maart van 10-12u of woensdag 20 april van 10-12u?

Contacteer Annelies Taelman op ataelman@olo-rotonde.be voor meer informatie.

Je vindt de volledige oproep als bijlage op deze pagina.

Lees ook 
diverse scharen

De doelstelling van dit project is het beter bereiken of de drempels tot zorg verlagen van Brusselaars op het kruispunt van een (vermoeden van) handicap en...

Zorg
wandelaar met stok

Doorheen deze virtuele reis neemt Laure je mee langs haar bevindingen en ontdekkingen over cultuursensitieve zorg en handicapsensitiviteit.

Welzijn
Zorg
Cover cahier Inclusie voor personen met een handicap

Dit cahier schetst een beeld van de situatie voor personen met een handicap in Brussel en neemt een aantal tendensen verder onder de loep.

Kennis
Welzijn
Wonen
Zorg