U bent hier

Vlaamse Ouderenraad lanceert campagne ‘Bepaal je eigen verhaal’

De ouderenzorg strookt vaak niet met de wensen en verwachtingen van ouderen. Met de campagne 'Bepaal je eigen verhaal' geeft de Vlaamse Ouderenraad hen een megafoon. Ouderen laten zelf hun stem horen in het debat over de toekomst van de ouderenzorg. En jij kan ook meedoen. 

Hoe kan je meedoen?

Op www.bepaaljeverhaal.be kan je zelf concrete ideeën geven voor de ouderenzorg. Ook kan je er vragen beantwoorden. Via de vragenlijst geef je aan waar voor jou de prioriteit ligt én welke woon- en ondersteuningsvormen je zelf in je leven zien passen wanneer je zorg nodig hebt. 

Aan de hand van alle verhalen en ideeën van ouderen gaat de Ouderenraad het debat aan met professionals en spraakmakende stemmen in de zorg. Hoe kijken zij naar al die verwachtingen en ideeën? Tijdens een ‘Grote Debatdag’, die de Ouderenraad organiseert op 26 oktober 2023, komen ouderen, professionals en spraakmakende stemmen samen. Grote uitdagingen en struikelblokken komen aan de oppervlakte. Zo kan er een visie op de toekomst van de ouderenzorg vormgegeven worden. 

Meer informatie

Doe mee op www.bepaaljeverhaal.be.

 

 

Foto: © Ruben Boidin

Lees ook 

Praktische informatie, aanbevelingen, architecturale bijdragen en veel aanknopingspunten voor reflectie en actie over wonen

Wonen

Brussel is gekend als het ‘jongste’ gewest in België, maar het heeft ook het hoogste aandeel 80-plussers

Welzijn
Wonen
Zorg
cover rapport is iedereen welkom

Een actieonderzoek en traject met drie Vlaamse woonzorgcentra

Welzijn
Wonen