U bent hier

Nieuws rond vrijwilligerswerk

Primaire tabs

Samenwerking zelforganisaties en welzijnssector - Verslag denkmoment

dinsdag, 7 november, 2017 - 15:30

Op maandag 18 september 2017 organiseerden het kenniscentrum WWZ en de Odisee Hogeschool Sociaal Werk het denkmoment ‘De samenwerking Zelforganisaties-Welzijnssector’. Zelforganisaties worden in deze denknamiddag gelijk genoemd met burgerinitiatieven. Ze zijn ontstaan uit concrete noden in de superdiverse stad, door migratie en door lancunes in het welzijns- en overheidsaanbod.

Het denkmoment vertrok vanuit de vaststelling dat ook burgers, zelforganisaties, sportclubs, moskeeën, kerken etc., allerlei ‘welzijns-‘gerelateerde zaken opnemen die vaak onder de radar blijven van de ‘formele’ welzijnsdiensten of beleid. Anno 2017 is de discussie over hoe zelforganisaties en de meer formele welzijnsorganisaties kunnen samenwerken en welke kansen en...Lees meer

Vrijwilligerswerk tijdens de kerst- en eindejaarsperiode

vrijdag, 27 oktober, 2017 - 21:51

Wil je graag een nuttige, waardevolle en bijzondere invulling geven aan je feestdagen? 

Bekijk onze lijst met organisaties die op zoek zijn naar extra vrijwilligers specifiek voor de kerst- en nieuwjaarsperiode!!

 


Zonnelied vzw

Op 15 december wordt een Kerstmarkt georganiseerd door Zonnelied vzw. Iedereen is welkom! Om de kerstmarkt in goede banen te leiden zoeken ze vrijwilligers die kunnen helpen met de opbouw van de kerstmarkt (tenten, stoelen, tafels, versiering, verlichting) vanaf 13u. Hulp bij de standen vnl catering tussen 15u en 20u30 en de afbouw en opruim om 21u. De kerstmarkt vindt plaats in De stroom, Begijnenstraat 54 te Molenbeek.

Contact: Jan Hertecant 0478 11...Lees meer

Vrijwilliger gezocht voor ons onthaal

vrijdag, 27 oktober, 2017 - 20:30

Babbelgrage onthaalvrijwilliger

Jouw profiel

Wie ben jij? Iemand met een vlotte mond om mensen warm te maken voor het vrijwilligerswerk in Brussel.

Taakomschrijving

Als onthaalvrijwilliger van het Steunpunt Vrijwilligerswerk Brussel begeleid jij mensen van allerlei leeftijden en achtergronden op zoek naar vrijwilligerswerk in Brussel. Je bent een luisterend oor en antwoord op hun vragen. Je krijgt een opleiding op maat en doet ervaring op bij onze huidige collega's. 

We zoeken momenteel een onthaalvrijwilliger elke woensdag van 12u tot 14u in Muntpunt.

Vanaf januari 2018 zoeken wij ook een onthaalvrijwilliger elke maandag van 12u tot...Lees meer