Sustainable Development Goals in de Brusselse welzijnssector
De 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties – in het Engels de Sustainable Development Goals of SDG’s - zijn één en ondeelbaar en reflecteren de drie dimensies van duurzame ontwikkeling: het economische, het sociale en het ecologische aspect.
De SDG's zijn :
Van iedereen
Op 25 september 2015 ondertekenden alle 193 VN-lidstaten, in naam van hun bevolking, een nieuwe Agenda voor duurzame ontwikkeling. Zeventien doelstellingen stippelen de weg uit naar een duurzame wereld in 2030.
Voor iedereen
Onder het motto ‘niemand blijft achter’ pakken de SDG’s de belangrijkste globale economische, sociale en ecologische uitdagingen aan. Als de doelstellingen niet gerealiseerd worden, gaat dat ten koste van de planeet, van onszelf en vooral van de generaties na ons.
Door iedereen
De SDG’s zijn vooral een wij-verhaal. Elk individu, elk bedrijf, elke organisatie, elke overheid heeft iets bij te dragen, liefst samen. De SDG’s breken met het hokjes-denken en zoeken nieuwe samenwerkingen om gemeenschappelijke bekommernissen de wereld uit te helpen.
De SDG's in welzijn en zorg
De welzijns- en zorgsector verricht heel wat werk dat aansluit bij de SDG's. Kenniscentrum WWZ zet in op de verdere vertaling van de Agenda 2030 naar het welzijnswerk. Praktische tips en tools zetten je op weg bij je strategische meerjarenplanning en je intern beleid.
Armoede en ongelijkheid de wereld uithelpen is een werk van lange adem, wat enkel kan slagen door met z’n allen samen te werken.
Maak hieronder kennis met alle 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen of (nog sneller) doe de test hier.