U bent hier

Lokaal Dienstencentrum Cosmos opent de deuren

Een centraal gelegen pand biedt perspectieven voor de wijk

Op 11 september was er de feestelijke opening van het nieuwe gebouw van Cosmos in de Jorezstraat in Anderlecht, met onder andere een feestelijke optocht met fanfare, kinderanimatie, cocktails en ijsjes. Ministers Elke Van den Brandt en Benjamin Dalle gaven het officiële startschot van deze heuglijke dag. 

Het Kenniscentrum WWZ speelde een rol in de aankoop en de renovatie van het gebouw, dat zich centraal in de wijk Kuregem bevindt. Onze collega Luc Lampaert zocht samen met Cosmos naar een geschikt pand en hielp bij de onderhandelingen over de aankoopprijs. Samen slaagden ze erin om de prijs met 30% te laten zakken. Uiteindelijk kocht Cosmos het gebouw in 2014 aan. Voor de verbouwingen in het pand maakte onze architect Jeroen Dries een haalbaarheidsberekening en hij bracht hen in contact met het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden (VIPA). Het Kenniscentrum WWZ nam ook deel aan de dialoogtafels over het gebruik van het gebouw. 

Wil je meer lezen over de rol van Kenniscentrum WWZ bij het Cosmos-project of andere bouwprojecten? Lees dan cahier 'Wonen met zorg - 10 jaar projectontwikkeling in Brussel'

Proficiat aan Cosmos met de opening van jullie mooie gebouw! 

 

Herwig Teugels

herwig.teugels@kenniscentrumwwz.be
+32 (0)2 211 02 40

Herwig is de man met het helikopterzicht, of beter: het girafperspectief: wijds kijken maar met de voeten op de grond. Het helpt hem bij het maken van de strategische keuzes. Hij wordt door partners vaak gevraagd om advies. Zijn jarenlange ervaring in het Brussels werkveld boezemt vertrouwen in. Als spelverdeler van het team haalt hij de potentie bij medewerkers naar boven, met oog voor voldoende uitdaging en ambitie.

Jeroen Dries

Jeroen.dries@kenniscentrumwwz.be
+32 (0)2 211 02 43

Jeroen is onze creatieve architect in huis. Hij ontwikkelt nieuwe (woonzorg-)projecten. Binnen het kader van regelgevingen en subsidies puzzelt hij samen met partners om visie, functies, ontwerp en financiering op elkaar af te stemmen. Wil je een (erkend) woonzorgproject ontwikkelen dan is Jeroen de geknipte persoon om jou hierin te begeleiden.

Luc Lampaert

luc.lampaert@kenniscentrumwwz.be
+32 (0)475 39 08 72

Luc is mede-initiator en begeleider van collectieve woonzorgprojecten in Brussel, o.a. het project Samenhuizen en het solidair woonproject Casa Viva. Hij houdt de vinger aan de pols in Brussel aangaande collectieve projecten en weet als geen ander waar de beperkingen en opportuniteiten liggen. Je kan bij hem terecht voor informatie en inspiratie, en op eenvoudige vraag komt hij het thema voor jouw organisatie of doelpubliek toelichten.

Lees ook 
Cover cahier 13

Projectontwikkeling is maatwerk, zeker als het bestemd is voor kwetsbare en economisch zwakkere mensen. Dat vraagt de nodige creativiteit.

Wonen
jorezstraat

Een overzicht van de projecten waaraan het Kenniscentrum WWZ meewerkte.

Wonen

Wonen kan in de eigen woning zijn of samen met anderen, verschillende generaties onder één dak, in een woongemeenschap, volledig zelfstandig of met veel...

Wonen
Woonproject