Spannende tijden vragen een koel hoofd en een blijvend engagement
De wereld verandert in een razendsnel tempo en we staan voor ongekende uitdagingen. Politieke onrust roept vragen op over ons welzijn, terwijl de snelle vooruitgang van artificiële intelligentie ons voor nieuwe dilemma’s stelt. Tegelijk dreigt er een rem te staan op noodzakelijke groene ambities.
De zorg- en welzijnssector speelt een sleutelrol in het opkomen voor en beschermen van mensenrechten, sociale en ethische kwesties, maar ook in het integreren van milieu- en klimaatkwesties in de kernstrategie van de organisatie. Met 'Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen' zet je je schrap voor de toekomst.
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is ‘de verantwoordelijkheid van een organisatie voor de effecten van haar besluiten en activiteiten op de maatschappij en het milieu, door transparant en ethisch gedrag.’ (Bron: ISO 26000)
Onze inzet voor een duurzame toekomst en maatschappelijk verantwoord ondernemen is relevanter dan ooit.
Aan de slag met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Dat kan zo:
- Je organisatie doorlichten op vlak van duurzaamheid en duurzaamheid opnemen in de strategische planning. Wil je hier meer info over?
- Samen met ons mee nadenken over de evolutie van ecosociaal werk in Brussel. Welke goede praktijken zijn er? Wat zijn de prioriteiten? Hoe geven we ecosociaal werk een blijvend hoge plek op de agenda?
- Of heb je nood aan een andere vorm van ondersteuning op vlak van ecosociaal werk en duurzaamheid?
Veerle helpt je verder. Stuur gerust een mail met je vraag of idee. We steken graag de koppen bij elkaar!

Veerle Leroy - Medewerker duurzaamheid
Inspiratie: cahier 'Sociaal werk, bondgenoot in de ecologische transitie'
In dit cahier willen we organisaties in het welzijnswerk een kader bieden om iedereen mee te krijgen en om samen klimaatonrechtvaardigheid tegen te gaan. We laten experts aan het woord die ons uitleggen hoe het ecosociaal werk van de toekomst eruitziet, we lichten het kader van de Sustainable Development Goals (SDG’s) toe, en we tonen Brusselse ecosociale praktijken die het voortouw nemen in de transformatie naar een rechtvaardigere, leefbare stad.