U bent hier

KVS breekt uit naar de zorg

Voor de tweede keer dit jaar breekt KVS uit. Na hun eerste editie in de nazomer op het achterplein breken ze nu uit richting de stad, innoveren ze cultuur en zoeken ze publieken en samenwerkingen met partners in de stad.

VOOR DE ZORG 

Een aantal artiesten gaan aan de slag in het UZ Brussel voor een programma met korte artistieke interventies dat tot april zal lopen.  Artiesten als Steven De bruyn, Les Mybalés, Junior Akwety, Lisette Ma Neza, Briana Ashley Stuart en Yassin Mrabtifi zullen op diverse plekken in het ziekenhuis korte artistieke interventies doen om het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken. Uiteraard in alle veiligheid. 

VOOR HET ONDERWIJS

Ook met Don Bosco in Sint-Pieters-Woluwe gaan de KVS een samenwerking aan. Artistiek leider Michael De Cock ontwikkelt samen met KVS-stadsdramaturg Gerardo Salinas en Joanna Rossi, Kristien De Coster, Wim Vandekeybus (Ultima Vez) en woordkunstenaar Lisette Ma Neza een traject dat over verschillende maanden loopt. Een initiatie in de kunsten en de literatuur voor jongeren die al maandenlang geen taalonderwijs kregen. 


VOOR ONZE OUDEREN 

Daarnaast zijn er ook gesprekken met woonzorgcentrum De Overbron in Neder-Over-Heembeek lopende. Het KVS-personeel werd opgeroepen om de handen uit de mouwen te steken om als vrijwilliger mee te helpen op de verschillende afdelingen. Later wordt er ook artistiek werk getoond. 

VOOR IEDEREEN 

De KVS blijft ook tot in je woonkamer komen met hun streamingplatform 247.kvs.be.

Lees meer op: https://www.kvs.be/nl/pQzd5Fx/kvs-breekt-uit-ii

 
(Foto door Lukas via Pexels)