U bent hier
De Persona-methodiek
Gebruikers in verhaal en beeld
Maak kennis met Dimitri, Omar, Youssef, Ariana en de anderen. Zij vertellen ons hun verhaal en geven zo een stem aan de veelheid aan gebruikers van welzijn en zorg. Ze dagen ons uit om naast maatschappelijke discussies, cijfers en de zoektocht naar inspirerende praktijken, ook steeds de Brusselaar als mens in al zijn eigenheid en diversiteit in beeld te houden.
Deze persona zijn fictieve personages, maar uit het leven gegrepen. We baseerden ons hiervoor op de getuigenissen uit de focusgroepen, de ervaringen van hulpverleners en de omgevingsanalyse en sociodemografische kenmerken van de Brusselse bevolking. De persona kan je ook als methodiek gebruiken. Bijvoorbeeld om het eigen zorgbeleid af te toetsen, kritisch te reflecteren en voorbij de evidenties te kijken, of om na te gaan hoe toegankelijk uw organisatie is voor deze persoon.
Een dynamische tool die u helpt met het inbrengen van de gebruiker in intervisiemomenten, voor visieontwikkeling of op andere momenten waar de stem van de gebruiker een onontbeerlijke aanvulling moet zijn
Het Kenniscentrum WWZ ontwikkelt een dynamische tool die u helpt met het inbrengen van de gebruiker in intervisiemomenten, voor visieontwikkeling of op andere momenten waar de stem van de gebruiker een onontbeerlijke aanvulling moet zijn.
Ben je geïnteresseerd om dit eens uit te proberen? Dan horen we dat graag, contacteer zeker een van de betrokken medewerkers.
Cynthia is geïntrigeerd door de superdiversiteit in Brussel. Die beperkt zich niet enkel tot de ruime verscheidenheid aan herkomst in Brussel, maar eveneens de diversiteit in gender, sociale klasse, handicap, seksuele oriëntatie ... Aan de hand van het kruispuntdenken geeft ze duiding over discriminatie en sociale uitsluitingsmechanismen. Daarnaast is zij het aanspreekpunt voor organisaties met vragen over cultuursensitieve zorg.
Het verslagboek van de Staten-Generaal Welzijn en Zorg
Brusselaars vertellen over hoe zij (min of meer) hun weg hebben gevonden naar een hulpverleningsdienst.
Staten-Generaal Welzijn en Zorg roept op supercomplexiteit aan te pakken
Een omgevingsanalyse van het Brusselse welzijns- en zorglandschap.
Onderzoeksrapport over de ervaringen van gebruikers en professionals met de Brusselse welzijns- en zorgsector.
Staten-Generaal Welzijn en Zorg in Brussel - 15 februari 2019: inschrijven kan tot 5 februari 2019.
De foto’s tonen Brussel in al zijn verscheidenheid opdat we niet vergeten dat we het voor echte mensen doen.
Hoe een Brussels werkveld van nabijheidsdiensten waarborgen en ondersteunen?
De toegang tot zorg en hulpverlening waarborgen voor zeer kwetsbare maar omvangrijke groepen Brusselaars.
Wat betekent de digitale vlucht vooruit voor de welzijns- en zorgsector?
Ook zelforganisaties getuigen van veel creativiteit en vindingrijkheid.
Hoe een netwerk creëren dat de helden van het veld kan dragen?