U bent hier

Projectoproep ‘Trampoline’ ondersteunt vrouwen met een migratieachtergrond via gecoacht vrijwilligerswerk

Van de vrouwen in België die een nationaliteit hebben van een land buiten de EU15, was in 2019 50% niet actief op de arbeidsmarkt. Hoewel deze vrouwen vaak informeel aan het werk zijn, hebben ze officieel geen job en zijn ze er ook niet naar op zoek. Veelal hebben deze vrouwen niet de kans gehad om zicht te krijgen op de eigen vaardigheden en mogelijkheden, werkervaring op te doen en bewuste keuzes te maken rond werk. Met begeleid vrijwilligerswerk krijgen ze die mogelijkheid wel, vergroten ze hun sociaal netwerk en verhogen zij die ernaar op zoek zijn hun kans op bezoldigd werk.

De projectoproep ‘Trampoline’ wil initiatieven ondersteunen die vrouwen met een migratieachtergrond, via gecoacht vrijwilligerswerk op weg helpen naar weloverwogen keuzes rond werk. Concreet ondersteunt de oproep organisaties die de volgende 4 facetten met elkaar trachten te verbinden of een partnerschap hiervoor opzetten, om zo een netwerk rond de vrouwen te creëren: (1) coaching van de vrouwen, (2) matching tussen de vrouwen en de verenigingen die met vrijwilligers werken, (3) arbeidsbegeleiding op het tempo en maat van de vrouwen, en (4) veilige en vertrouwde omkadering, toeleiding en outreaching door brugfiguren.

Lees meer op de website van de Koning Boudewijnstichting.

De geselecteerde projecten ontvangen een financiële steun van 15.000 tot 30.000 euro. Voor deze oproep is een totaal budget beschikbaar van 300.000 euro.

(Foto door Adi Perets via Pexels)