U bent hier

Projectoproep Connecting Brussels

De coronacrisis heeft een grote impact op veel mensen. Heel wat Brusselaars voelen zich geïsoleerd, en dat zijn heus niet enkel ouderen of mensen met een zwakke gezondheid. Tegelijk willen heel veel mensen iets betekenen in deze crisisperiode. Want wie de andere helpt, helpt ook zichzelf. Er zijn voor anderen draagt bij tot je verbondenheid met anderen.

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) lanceert een projectoproep, in het kader van Connecting Brussels, die kleinschalige solidariteitsacties mogelijk wil maken. Initiatieven van burgers, verenigingen en organisaties, gericht op het stimuleren van verbondenheid en het tegengaan van eenzaamheid en isolement, kunnen via deze oproep een kleine financiële ondersteuning krijgen.

Heb jij ideeën die:

  • eenzaamheid en sociaal isolement van Brusselaars tegengaan;
  • inzetten op dialoog, ontmoeting en solidariteit tussen Brusselaars met verschillende

achtergronden en noden;

  • en/of de herkenbaarheid en verbondenheid van Brusselaars versterken in moeilijke tijden?

Dien dan jouw project in. Maak gebruik van deze subsidie om elkaar bij te staan en om er voor elkaar te zijn. Laat ons in deze moeilijke periode van Brussel een warme en solidaire stad maken.

Meer informatie rond deze projectoproep vindt u via onze website: https://www.vgc.be/subsidies-en-dienstverlening/samenleven/connecting-brussels-projectoproep

Lees ook 

Wil je helpen? Bekijk hier de oproepen voor vrijwilligers

Kennis
Vrijwilligers