U bent hier

Het Verandertalelier: collectief actie ondernemen binnen jouw zorgzone

Een zorgzone, is een gebied met 200.000 tot 300.000 inwoners, en op schaal daarvan moet een organisatie voor zorg en ondersteuning op welzijns- en gezondheidsvlak worden ontwikkeld. Die organisatie moet coherent zijn en worden gecoördineerd met de wijken en het Gewest.

Het veranderatelier is een ruimte voor welzijns- en gezondheidsprofessionals, begunstigden, patiënten en mantelzorgers, waar zij elkaar kunnen ontmoeten, zich kunnen informeren en organiseren en samen acties kunnen uitwerken die aansluiten bij de opdrachten van de zorgzone. Die opdrachten zijn: kennis, netwerk, coördinatie en gezondheidspreventie/ -bevordering.

In oktober worden nieuwe ontmoetingen georganiseerd in de 5 zorgzones van het Brussels Gewest:

  • 5 oktober: Zuid-Oost
  • 10 oktober: Zuid
  • 13 oktober: Noord
  • 16 oktober: Centrum-West
  • 19 oktober: Noord-Oost

Het werk dat de voorbije maanden werd geleverd zal worden verdergezet. In het bijzonder gaat het om het in kaart brengen van de bestaande initiatieven en projecten die aansluiten bij de 4 opdrachten van de zorgzone (kennis, netwerk, coördinatie en gezondheids­preventie/ ‑bevordering) en het verwezenlijken van een of twee acties.

Om meer te weten over het geleverde werk, je kennis te delen, andere welzijns- en gonzondheidsactoren in je omgeving te ontmoeten of om mee een specifiek project te implementeren, schrijf je nu in voor de sessie in oktober.

Meer info over de veranderateliers

Adres 

Verschillende locaties

Datum 
donderdag, 5 oktober, 2023 - 09:00
dinsdag, 10 oktober, 2023 - 09:00
vrijdag, 13 oktober, 2023 - 09:00
maandag, 16 oktober, 2023 - 09:00
donderdag, 19 oktober, 2023 - 09:00
Lees ook 
Cover cahier Brusselse wegwijzer in welzijn en zorg en de bijhorende poster

Dit cahier wil een wegwijzer zijn om het Brusselse institutionele kluwen voor de sectoren zorg en welzijn te ontwarren.

Kennis
Welzijn
Wonen
Zorg

Hoe kijken Nederlandstalige en Franstalige welzijnsorganisaties naar elkaar? Wanneer vinden organisaties elkaar en wat is hiervoor nodig? Waar liggen de...

Agenda