U bent hier

COVID, een beproeving voor de woonzorgcentra in het Brussels Gewest

COVID in de woonzorgcentra - "We werden geconfronteerd met het onbekende"

De COVID-pandemie bracht een schokgolf teweeg in de residentiële ouderenzorg. De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie onderzocht de impact van de pandemie bij bewoners, medewerkers en familieleden van Brusselse woonzorgcentra, om beter gewapend te zijn voor de toekomst. Dit rapport brengt verslag uit van de ervaringen en trekt er lessen uit voor het beleid.

Lees hier het rapport

De onderzoeksgroep werd geleid door het Centre de diffusion de la culture sanitaire asbl (CDCS) en Infor-Homes/Home-Info, in samenwerking met Kenniscentrum Welzijn, Wonen, Zorg en Centre de recherche Approches Sociales de la Santé (CRISS). Het rapport werd opgesteld op vraag van het Observatorium voor Gezondheid en Welzijn van Brussel.

 

Contact 
olivia.vanmechelen@kenniscentrumwwz.be
02 211 02 42

Voor thema’s als woonzorg, zorgzame buurt of buurtgerichte zorg moet je bij Olivia zijn; ze volgt en ondersteunt Brusselse projecten en maakt verbindingen tussen diverse praktijken en beleid. Olivia heeft een brede kennis van en expertise in de (Brussels) welzijns- en zorgsector, over de taalgrenzen heen. Deze wendt ze aan om bij te dragen aan nieuw beleid, zowel in organisaties als bij de overheid.

Lees ook 
cover cahier 14

Dit cahier is een tijdsdocument, een getuigenis uit het voorjaar van 2020. Elk verhaal getuigt van grote veerkracht, maar ook van dieperliggende...

Kennis
Welzijn
Zorg