U bent hier

De Sociale GPS

Vind je weg in de sociale gidsen en websites

  • Waar is de dichtstbijzijnde kinderopvang en consultatiebureau?
  • Welke organisatie kan bij mij klusjes komen uitvoeren?
  • Hoe geraak ik aan een lijst van jongereninformatiepunten voor mijn mailing?
  • Wat is woningaanpassing nu precies? Wat kost het en wie kan me daarbij helpen?
  • Comment expliquer en français que font les Sociale Huisvestingsmaatschappijen?

Om een antwoord te kunnen geven op deze vragen, verzamelt het Kenniscentrum WWZ alle adressen van organisaties en zorgverleners waar je in Brussel in het Nederlands terecht kan. Het Brussels Zakboekje is een gedrukte adressengids voor welzijn en gezondheid. U vindt deze gegevens ook op de websites Sociale Kaart (www.desocialekaart.be) en Sociaal Brussel Online (http://sociaal.brussels).

Elke Nederlandstalige Brusselse organisatie voor welzijn en gezondheid hoort thuis op de Sociale Kaart. Als u er nog niet opstaat, bezorg ons dan uw gegevens. Wij geven u dan gratis de plaats die u toekomt. Geraakt u niet meteen wegwijs uit al die informatie, gidsen en websites? Dan zetten wij u graag op weg met ons vormingspakket ‘De Sociale GPS’.

Tijdens deze vorming tonen wij eerst wat u allemaal kan vinden en hoe u dat moet doen. Daarna krijgt u de kans om te oefenen. 

Wij werken graag een aanbod uit op maat van uw groep, de vaardigheden van uw deelnemers met pc of tablet, hun voorkennis van de sociale kaart, en de onderwerpen die hen interesseren.

Contacteer ons

Contact 
germaine.vanderstappen@kenniscentrumwwz.be
02 414 15 85

Germaine zorgt mee voor het onthaal, onze administratieve ondersteuning en het informatiesysteem van de adressengids voor welzijn en gezondheid in Brussel; het zakboekje en de Sociale Kaart. Heb je een vraag over de adressengids. Germaine helpt jou graag verder.

Lees ook 

Een volledig overzicht van alle organisaties voor welzijn en gezondheid in Brussel

Welzijn
voming

Ontdek ons vormingsaanbod.

Welzijn
Wonen
Zorg
Vrijwilligers